Choisissez votre langue:

Amerikaanse Appeltaart12 0
Amerikaanse Appeltaart12 0

Voor het deeg

  • 1 Zet het water minstens 2 uur in de koelkast zodat het echt ijskoud is.
  • 2 Snij de boter in blokjes en doe in een grote ronde kom.
  • 3 Voeg de bloem toe en meng met de vinger toppen door elkaar maar er moeten nog stukjes boter zichtbaar zijn.
  • 4 Voeg dan het zout en het water toe en knijp tot een bol.
  • 5 Dek af met plastiek folie en plaats 30 minuten in de koelkast.
  • 6 Strooi wat bloem op je werktafel en rol het deeg uit tot 0.5cm dik.

Afwerking

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C
  • 2 Beboter een ronde bakvorm, beleg het met het deeg en snij er reepjes van.
  • 3 Doe de appelcompote en rozijnen op het deeg.
  • 4 Rol het overtollige deeg weer dun uit en snij er reepjes van. Maak nu een ruitvormig partoon op de taart.
  • 5 Smeer in met de eidooier en bepoeder met bloemsuiker.
  • 6 Bak dan 15-20 minuten op 180°C.
Terug naar overzicht