Choisissez votre langue:

Ecliair Met Chocolade
Ecliair Met Chocolade

Deeg

  • 1 Breng het water aan de kook.
  • 2 Smelt de boter hierin.
  • 3 Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.
  • 4 Laat kort afkoelen.
  • 5 Voeg de eieren per twee toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.
  • 6 Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!
  • 7 Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

Vulling

  • 1 Doe de melk in een pan.
  • 2 Houd 1 kopje melk apart en los daarin het puddingpoeder op.
  • 3 Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe.
  • 4 Neem de pan van het vuur en giet er, onder voordurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in.
  • 5 Laat de eclairs en de pudding afkoelen.
  • 6 Maak 2 gaatjes in de onderkant van elke eclair (of snijd de eclairs doormidden) en vul ze met behulp van een spuitzak met de pudding.
  • 7 Smelt de pure chocolade.
  • 8 Dip de bovenkant van elke eclair in de gesmolten chocolade.
Terug naar overzicht