Choisissez votre langue:

Laagjes Taart Met Zwartewoud Vruchten10
Laagjes Taart Met Zwartewoud Vruchten10

Cake:

  • 1 Verwarm de oven op 180°C.
  • 2 Doe de boter, suiker en vanille suiker in een keuken robot en laat hevig kloppen op de snelste stand tot je een luchtig geheel krijgt.
  • 3 Voeg dan de eieren toe en klop terug stevig en luchtig op.
  • 4 Zeef de bloem en cacaopoeder erop en laat nu rustig alles mengen op de traagste stand anders vliegt al de bloem uit de kom.
  • 5 Smeer ondertussen een cakevorm (30 cm) in met boter.
  • 6 Doe er wat bloem in en laat de bloem rond gaan in de vorm zodat de rand en bodem bedekt is met bloem.
  • 7 Schud het overtollige bloem eruit en voeg het beslag toe, tot 3/4de gevuld is.
  • 8 Plaats 10 minuten in de oven.
  • 9 Zet de oven na 10 minuten op 150°C en laat nog 50 minuten staan.
  • 10 Controleer of de cake klaar is, door met een lange naald in de cake te prikken. Als het deeg niet aan de naald blijft kleven, is de cake klaar.
  • 11 Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Mascarpone mousse:

  • 1 Klop de eidooiers met 50 gr suiker zeer luchtig in de keukenrobot en doe daarna in een grote meng kom.
  • 2 Meng dan met een klopper de mascarpone eronder.
  • 3 Klop ook de eiwitten met 50 gr suiker stijf in de keukenrobot en meng voorzichtig met het andere beslag zodat alles mooi luchtig blijft.

Afwerking:

  • 1 Snij de cake in kleine stukjes.
  • 2 Leg dan een laagje van de cake in een grote glazen kom (kan ook in kleine glaasjes per portie)
  • 3 Doe er 1 eetlepel aardbeien topping en 1 eetlepel creme de cassis op en bedek met de vruchten.
  • 4 Bedek met een goede laag van de mascarpone mousse.
  • 5 Herhaal de handelingen nog 1 keer zodat je van alles 2 laagjes hebt. Versier de boven kant met framboosjes, munt en aardbeien topping.
Terug naar overzicht