Choisissez votre langue:

Speculaas16
Speculaas16
  • 1 Doe alle ingrediënten in een kom, maak er een kuiltje in het midden voor het ei en voeg zachte boter toe.
  • 2 Meng of kneed met de machine tot alles goed gemengd is.
  • 3 Voeg er wat water bij en meng op volle kracht tot het water helemaal verdeeld is.
  • 4 Maak bolletjes van het deeg, pak ze in plastiekfolie en laat 1 nachtje rusten in de koelkast zodat het deeg mooi hard wordt
  • 5 Neem een glad werkvlak en bloem het in. Snijd een stukje van het deeg en rol uit met een deegrol tot de gewenste dikte, bijv. 3 mm. Hoe dikker de speculaas, hoe langer je hem moet laten bakken. (3 mm koekjes bakken 10 tot 12 min. op 180° C) .
  • 6 Duw met een uitsteekvormpje koekjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat bedekt met boterpapier of goed ingeboterd en bebloemd.
  • 7 Laat de speculaas krokant bakken in een voorverwarmde oven van 180° C voor 10 tot 12 min.
Terug naar overzicht