Imperial 1
75 minutes
la pâtisserie avec les enfants

Driekoningentaart

Tartes & Gâteaux

Voorbereiding

Préparation

  • 1
  • 2
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Amandelcrème

Crème d'amandes

  • 1

    Meng het amandelpoeder, suiker, zachte boter, eieren en Imperial vanillesuiker in een kom tot een gladde massa.

  • 1

Samenstellen

Assembler

  • 1

    Rol één vel bladerdeeg uit op de bakplaat.

  • 2

    Verdeel de amandelcrème gelijkmatig over het bladerdeeg, maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij.

  • 3

    Plaats de boon of het figuurtje ergens in de amandelcrème.

  • 4

    Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan om te sluiten.

  • 5

    Maak een klein gaatje in het midden van de taart om stoom te laten ontsnappen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Afwerking

Finition

  • 1
  • 2
  • 1

    Bestrijk de bovenkant van de taart met het eigeel voor een mooie glans.

  • 2

    Maak eventueel decoratieve inkepingen met een mes, maar snijd niet door het deeg heen.

Cuisson

Bakken

  • 1
  • 1

    Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de taart goudbruin en gaar is.

Servir

Serveren

  • 1
  • 2
  • 1

    Laat de taart afkoelen op een rooster.

  • 2

    Serveer de Driekoningentaart en ontdek wie de boon of het figuurtje vindt!

Ingrédients

8-10 porties
  • Pâte feuilletée 2 rouleaux
  • Poudre d'amandes 200 g
  • Sucre 200 g
  • Beurre 100 g
  • Œufs 2
  • Jaune d'œuf
  • Sucre Vanille Imperial 1 cuillère à soupe
  • Fève ou figurine 1
  • Bladerdeeg 2 rollen
  • Amandelpoeder 200 g
  • Suiker 200 g
  • Boter 100 g
  • Eieren 2
  • Eigeel
  • Imperial Vanillesuiker 1 eetlepel
  • Boon/figuurtje 1

Produits de l'Imperial