
Driekoningentaart
Voorbereiding
Préparation
- 1
- 2
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Amandelcrème
Crème d'amandes
-
1
Meng het amandelpoeder, suiker, zachte boter, eieren en Imperial vanillesuiker in een kom tot een gladde massa.
- 1
Samenstellen
Assembler
-
1
Rol één vel bladerdeeg uit op de bakplaat.
-
2
Verdeel de amandelcrème gelijkmatig over het bladerdeeg, maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij.
-
3
Plaats de boon of het figuurtje ergens in de amandelcrème.
-
4
Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan om te sluiten.
-
5
Maak een klein gaatje in het midden van de taart om stoom te laten ontsnappen.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Afwerking
Finition
- 1
- 2
-
1
Bestrijk de bovenkant van de taart met het eigeel voor een mooie glans.
-
2
Maak eventueel decoratieve inkepingen met een mes, maar snijd niet door het deeg heen.
Cuisson
Bakken
- 1
-
1
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de taart goudbruin en gaar is.
Servir
Serveren
- 1
- 2
-
1
Laat de taart afkoelen op een rooster.
-
2
Serveer de Driekoningentaart en ontdek wie de boon of het figuurtje vindt!