Web Aardbeiconfituur
45 minuten

Aardbeienconfituur

Confituur

Aardbeiengelei met Pec

  • 1 Reinig ongeveer 1.500 gram rijpe aardbeien zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.
  • 2 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
  • 3 Weeg 800 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
  • 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
  • 5 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 900 gram suiker toe.
  • 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Aardbeiengelei met Pec Plus

  • 1 Reinig ongeveer 1.250 gram rijpe aardbeien zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.
  • 2 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
  • 3 Weeg 600 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
  • 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
  • 5 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
  • 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Ingredi├źnten

personen

Aardbeiengelei met Pec

  • Aardbeien 1500 gram
  • Imperial pec 1 zakje
  • Suiker 900 gram

Aardbeiengelei met Pec Plus

  • Aardbeien 1250 gram
  • Imperial pec 1 zakje
  • Suiker 325 gram