Appelstrudl
60 minuten

Appelstrudel

Taart en gebak
  • 1 Week de rozijnen in water.
  • 2 Schil de appelen en snij in grove stukken.
  • 3 Smelt de boter in een pot.
  • 4 Stoof de appelen, samen met de vanillesuiker, rozijnen en kaneel.
  • 5 Laat deze appelmoes enkele minuten stoven. Laat afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • 7 Leg het bladerdeeg op een bakplaat.
  • 8 Schep de koude vulling in het midden van de bladerdeeg.
  • 9 Sluit het bladerdeeg. Met een vork drukt u de randen goed dat het zeker luchtdicht is.
  • 10 Voeg enkele druppels water bij de dooiers. Bestrijk het bladerdeeg met de dooier.
  • 11 Bak 35 minuten af op 180 graden.

Ingrediënten

12 porties
  • Vel bladerdeeg 3
  • Appels 6
  • Rozijnen 105 g
  • Kaneelpoeder 3 tl
  • Imperial vanillesuiker 60 g
  • Boter 60 g
  • Eidooiers 6

Producten van Imperial