Citroen

Bosbessen met citroen

Taart en gebak

Kruimeldeeg

  • 1

    Doe de malse boter in de keukenrobot en laat het toestel rustig draaien.

    Voeg de bloemsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren. Laat alles goed mengen.

    Voeg daarna het gezeefde amandelpoeder toe en vervolgens de gezeefde bloem plus gist, beetje bij beetje.

    Laat de machine draaien tot er een homogeen deeg ontstaat. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.

  • 2

    Schep het deeg uit de mengkom, kneed even door en rol het tot een bol. Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat minimaal ½ uur rusten in de koelkast.

  • 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi wat bloem op het werkvlak en rol de gekoelde bal deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte (2 mm voor kleine taartjes).

    Bekleed de taartvorm(en) met het vel kruimeldeeg.

    Druk het stevig aan in de randjes en snijd de overtollige stukjes deeg weg. Prik het deeg in.

  • 4

    Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten voor een grote taart (10 tot 12 minuten voor kleine taartjes) tot de bodem goudbruin is.

    Hef de taartbodem voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.

Vanillepudding Imperial

  • 1

    Neem ¼ van de melk en los er het puddingpoeder in op.

    Meng goed tot een gladde oplossing. Breng de rest van de melk aan de kook, samen met de (vanille)suiker.

    Voeg er het opgeloste puddingpoeder aan toe en laat nog 1 minuut op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren verder koken. Laat de pudding afkoelen.

Afwerking

  • 1

    Meng de pudding met de citroenpuree en spatel er daarna de opgeklopte room onder.

    Vul een spuitzak met de citroenpudding en vul de taartbodempjes tot aan de rand. Schik er de bosbessen op.

    Werk af met chocoladedecoraties.

Ingrediënten

6 porties

Kruimeldeeg

  • Boter op kamertemperatuur 125 g
  • Bloemsuiker 90 g
  • Eieren 5
  • Amandelpoeder 30 g
  • Bloem 250 g
  • Gist 10 g
  • Zout Snuifje

Vanillepudding Imperial

  • Melk 1 l
  • Poeder vanillepudding imperial 100 g
  • (vanille)suiker imperial 250 g

Afwerking

  • Citroenpuree 200 g
  • Opgeklopte suiker 200 g
  • Bosbessen 200 g