Brusselsewafelskl
35 minuten

Brusselse wafels

Pannenkoeken & wafels
  • 1

    Meng de bloem met de eieren en de melk.

  • 2

    Los de gist op in het lauwe water en giet de opgeloste gist bij het deeg.

  • 3

    Smelt de boter en giet ze bij het deeg.

  • 4

    Snijd het vanillestokje in 2 en haal het merg eruit. Doe dit samen met de suiker en het zout bij het deeg en roer goed dooreen.

  • 5

    Laat het deeg 30 minuten rijzen zodat je zeker luchtige wafels verkrijgt.

  • 6

    Bak de wafels in een ultraheet wafelijzer met grote vierkanten.

Ingrediënten

12 porties
  • Imperial zelfrijzend bakmeel 1500 g
  • Eieren 15
  • Melk 1500 ml
  • Verse gist 75 g
  • Water 105 ml
  • Boter 900 g
  • Vanillestokjes 3
  • Suiker 30 g
  • Snuifje zout

Producten van Imperial