• 1

    Was de abrikozen grondig, verwijder de pitten en snijd in stukken.

  • 2

    Meng 1 zakje Pec door de abrikozen en breng aan de kook.

  • 3

    Voeg langzaam 1 kg suiker toe van zodra het mengsel begint te koken.

  • 4

    Laat 1 minuut koken. Vul vervolgens de potjes tot aan de rand en maak ze meteen dicht met een deksel of een velletje cellofaan. Laat de abrikozenconfituur afkoelen.

  • 5

    Verwarm de oven op 200 graden.

  • 6

    Haal het bladerdeeg uit de verpakking maar laat het bakpapier zitten.

  • 7

    Snijd het vel bladerdeeg in een vierkant. Houd de restjes bij voor het raster.

  • 8

    Leg het stuk bakpapier met bladerdeeg op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.

  • 9

    Bestrijk het deeg met de abrikozenconfituur. Blijf 1 cm van de rand.

  • 10

    Snijd de resten bladerdeeg in dunne repen en leg ze in een raster op de

    abrikozenconfituur. Plooi de randen naar binnen en druk aan.
  • 11

    Klop het eigeel los en meng met een scheutje water. Bestrijk met een borsteltje het raster en de randen in met het eigeel.

  • 12

    Bak de carré confituur in het midden van de oven gedurende 20 à 25 minuten.

  • 13

    Haal de carré confituur uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Terug naar overzicht

Producten van Imperial