Imperial Crepes Banane
55 minuten

Crêpes sushis choco-bananes

Pannenkoeken & wafels

Préparation

Bereiding

  • 1
  • 2

    Bak je pannenkoeken in een hete pannenkoekenpan met een beetje boter.

  • 3

    Bestrijk een pannenkoek met een beetje chocolade topping. Leg er een banaan op en rol strak op. Snijd in dikke plakken. Doe hetzelfde met de andere bananen.

  • 4

    Schik de sushi op de bordjes, besprenkel met een beetje chocolade topping en bestrooi met licht gemalen amandelschilfers.

  • 1

    Mélangez la farine fermentante et le cacao tamisé dans un saladier. Délayez-les au fouet avec la moitié du lait jusqu’à ce que le mélange soit bien lisse. Ajoutez le sucre vanille, les œufs, le reste du lait, le sel et l’huile (ou le beurre fondu). Mélangez bien pour obtenir une pâte lisse (passez-la au chinois si nécessaire). Si possible, laissez-la reposer 30 min à température ambiante, mais ce n’est pas indispensable.

  • 2

    Faites cuire vos crêpes dans une crêpière bien chaude avec un peu de beurre.

  • 3

    Nappez une crêpe d’un peu de sauce chocolat. Posez une banane dessus et enroulez serré. Découpez en rondelles épaisses. Faites de même avec les autres bananes.

  • 4

    Dressez les sushis sur les assiettes, nappez-les d’un peu de sauce chocolat et saupoudrez-les d’amandes effilées légèrement broyées.

Tips

  • 1

    Je kunt de amandelschilfers lichtjes roosteren of vervangen door gehakte hazelnoten, pistachenoten, enzovoort.

  • 2

    Als je pannenkoeken overhoudt, leg ze dan op een bord en verpak ze strak in huishoudfolie: je kunt ze 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen. In beide gevallen is de magnetron de beste manier om ze opnieuw op te warmen zonder ze uit te drogen.

Ingrediënten

8 tot 10 porties

Voor de pannenkoeken

Pour les crêpes

  • Imperial zelfrijzende bakmeel 180 g
  • Imperial vanillesuiker  2 zakjes
  • Eieren 2
  • Volle melk 5 dl
  • Cacaopoeder 20 g
  • Neutrale olie 2 eetlepels
  • Boter
  • Zout 1 snuifje
  • Farine fermentante Imperial 180 g
  • Sucre vanille Imperial 2 sachets
  • Œufs 2
  • Lait entier 5 dl
  • Cacao en poudre 20 g
  • Huile neutre 2 c.à.c.
  • Beurre
  • Sel 1 pincée

Voor de topping

Pour la garniture

  • Imperial chocolade topping 1
  • Kleine banaan per pannenkoek 1
  • Gemalen amandelenschilfers 2 eetlepels
  • Nappage chocolat Imperial 1
  • Petite banane par cr^pes 1
  • Amandes effilées 2 c.à.s.