Driekoningentaart
Voorbereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Amandelcrème
-
1
Meng het amandelpoeder, suiker, zachte boter, eieren en Imperial vanillesuiker in een kom tot een gladde massa.
Samenstellen
-
1
Rol één vel bladerdeeg uit op de bakplaat.
-
2
Verdeel de amandelcrème gelijkmatig over het bladerdeeg, maar laat een rand van ongeveer 2 cm vrij.
-
3
Plaats de boon of het figuurtje ergens in de amandelcrème.
-
4
Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan om te sluiten.
-
5
Maak een klein gaatje in het midden van de taart om stoom te laten ontsnappen.
Afwerking
-
1
Bestrijk de bovenkant van de taart met het eigeel voor een mooie glans.
-
2
Maak eventueel decoratieve inkepingen met een mes, maar snijd niet door het deeg heen.
Bakken
-
1
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de taart goudbruin en gaar is.
Serveren
-
1
Laat de taart afkoelen op een rooster.
-
2
Serveer de Driekoningentaart en ontdek wie de boon of het figuurtje vindt!