
Eclair champagne-marsepein
Deeg
-
1
Breng het water aan de kook.
-
2
Smelt de boter hierin.
-
3
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.
-
4
Laat kort afkoelen.
-
5
Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.
-
6
Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!
-
7
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).
-
8
Laat afkoelen voor u de eclairs vult.
Bereiding
-
1
Bereid de champagnecrème.
-
2
Reduceer de champagne tot er 150 ml overblijft en laat afkoelen
-
3
Roer de crème glad en meng er de gereduceerde champagne onder.
-
4
Meng er ten slotte de gesuikerde room onder.
Opbouw & afwerking
-
1
Snijd de bovenkant van de eclairs en vul ze tot boven de rand met de champagnecrème.
-
2
Gebruik een draaiende beweging.
-
3
Plaats de bovenkant van de eclairs bovenop de crème en leg er een streep rode marsepein op.
-
4
Bestrijk met een glanzende spiegel met wat zilverpoeder en werk verder af met kerstdecor naar eigen smaak.