Imperial Pudding Eclair Champagne marsepein 02
30 minuten

Eclair champagne-marsepein

Eclair

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook.

  • 2

    Smelt de boter hierin.

  • 3

    Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.

  • 4

    Laat kort afkoelen.

  • 5

    Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.

  • 6

    Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!

  • 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

  • 8

    Laat afkoelen voor u de eclairs vult.

Bereiding

  • 1

    Bereid de champagnecrème.

  • 2

    Reduceer de champagne tot er 150 ml overblijft en laat afkoelen

  • 3

    Roer de crème glad en meng er de gereduceerde champagne onder.

  • 4

    Meng er ten slotte de gesuikerde room onder.

Opbouw & afwerking

  • 1

    Snijd de bovenkant van de eclairs en vul ze tot boven de rand met de champagnecrème.

  • 2

    Gebruik een draaiende beweging.

  • 3

    Plaats de bovenkant van de eclairs bovenop de crème en leg er een streep rode marsepein op.

  • 4

    Bestrijk met een glanzende spiegel met wat zilverpoeder en werk verder af met kerstdecor naar eigen smaak.

Ingrediënten

10 personen

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Zelfrijzend bakmeel imperial 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Champagnecrème

  • Champagne of schuimwijn 1 l
  • Crème 600 g
  • Gesuikerde room 250 ml

Afwerking

  • Rode marsepein
  • Neutrale spiegel
  • Zilverpoeder
  • Kerstdecor