
Eclair citroen-meringue
Deeg
-
1
Breng het water aan de kook.
-
2
Smelt de boter hierin.
-
3
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.
-
4
Laat kort afkoelen.
-
5
Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.
-
6
Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!
-
7
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).
-
8
Laat afkoelen voor u de eclairs vult.
Vulling
-
1
Doe de melk in een pan.
-
2
Houd 1 kopje melk apart en los daarin het puddingpoeder op.
-
3
Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe.
-
4
Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in.
-
5
Laat de eclairs en de pudding afkoelen.
Bereiding
-
1
Verwarm de citroenpuree tot 50 à 60 °C en meng onder de pudding.
-
2
Laat even afkoelen en meng er de gesuikerde room onder.
-
3
Bereid de vanilleroom door de room op te kloppen met de vanillesuiker.
-
4
Bereid dan de meringue. Klop het eiwit een beetje op. Voeg de suiker toe en klop verder op gedurende 2 à 3 minuten.
-
5
Zeef de poedersuiker en voeg toe in 1ste versnelling.
-
6
Spuit bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en droog in de oven op 80 à 90 °C.
Opbouw en afwerking
-
1
Breng de pudding over in een spuitzak en vul er de eclairs mee.
-
2
Werk het oppervlak af door afwisselend vanilleroom en citroencrème te spuiten.
-
3
Werk af met de meringuebolletjes.