Imperial Pudding Eclair Citroen Meringue 01
30 minuten

Eclair citroen-meringue

Eclair

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook.

  • 2

    Smelt de boter hierin.

  • 3

    Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.

  • 4

    Laat kort afkoelen.

  • 5

    Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.

  • 6

    Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!

  • 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

  • 8

    Laat afkoelen voor u de eclairs vult.

Vulling

  • 1

    Doe de melk in een pan.

  • 2

    Houd 1 kopje melk apart en los daarin het puddingpoeder op.

  • 3

    Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe.

  • 4

    Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in.

  • 5

    Laat de eclairs en de pudding afkoelen.

Bereiding

  • 1

    Verwarm de citroenpuree tot 50 à 60 °C en meng onder de pudding.

  • 2

    Laat even afkoelen en meng er de gesuikerde room onder.

  • 3

    Bereid de vanilleroom door de room op te kloppen met de vanillesuiker.

  • 4

    Bereid dan de meringue. Klop het eiwit een beetje op. Voeg de suiker toe en klop verder op gedurende 2 à 3 minuten.

  • 5

    Zeef de poedersuiker en voeg toe in 1ste versnelling.

  • 6

    Spuit bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en droog in de oven op 80 à 90 °C.

Opbouw en afwerking

  • 1

    Breng de pudding over in een spuitzak en vul er de eclairs mee.

  • 2

    Werk het oppervlak af door afwisselend vanilleroom en citroencrème te spuiten.

  • 3

    Werk af met de meringuebolletjes.

Ingrediënten

10 porties

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Zelfrijzend bakmeel imperial 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Voor de vulling

  • Melk 1 l
  • Poeder vanillepudding imperial 100 g
  • Vanillesuiker imperial 250 g

Ingrediënten

  • Citroenpuree 200 g
  • Gesuikerde room 200 ml

Vanilleroom

  • Room 500 ml
  • Vanillesuiker imperial 75 g

Meringue

  • Eiwit 100 g
  • Suiker 100 g
  • Poedersuiker 100 g