
Eclair framboos-roos
Deeg
-
1
Breng het water aan de kook.
-
2
Smelt de boter hierin.
-
3
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.
-
4
Laat kort afkoelen.
-
5
Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.
-
6
Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!
-
7
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).
-
8
Laat afkoelen voor u de eclairs vult.
Bereiding
-
1
Meng de vanillepudding met de frambozenpuree en roer glad.
-
2
Meng er voorzichtig de half opgeklopte room onder.
-
3
Bereid de fondant door alle ingrediënten goed te mengen.
Opbouw & afwerking
-
1
Snijd de eclairs horizontaal doormidden. Vul de eclairs tot aan de rand met frambozencrème.
-
2
Schik er 2 rijen verse frambozen bovenop. Dop de bovenkant van de eclair in de fondant en leg bovenop de frambozen.
-
3
Bestrooi met poedersuiker en decoreer met gesuikerde rozenblaadjes en een chocoladekrul.