Imperial Pudding Eclair Framboos Roos 01
30 minuten

Eclair framboos-roos

Eclair

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook.

  • 2

    Smelt de boter hierin.

  • 3

    Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.

  • 4

    Laat kort afkoelen.

  • 5

    Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.

  • 6

    Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!

  • 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

  • 8

    Laat afkoelen voor u de eclairs vult.

Bereiding

  • 1

    Meng de vanillepudding met de frambozenpuree en roer glad.

  • 2

    Meng er voorzichtig de half opgeklopte room onder.

  • 3

    Bereid de fondant door alle ingrediënten goed te mengen.

Opbouw & afwerking

  • 1

    Snijd de eclairs horizontaal doormidden. Vul de eclairs tot aan de rand met frambozencrème.

  • 2

    Schik er 2 rijen verse frambozen bovenop. Dop de bovenkant van de eclair in de fondant en leg bovenop de frambozen.

  • 3

    Bestrooi met poedersuiker en decoreer met gesuikerde rozenblaadjes en een chocoladekrul.

Ingrediënten

10 personen

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Zelfrijzend bakmeel imperial 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Voor de vulling

  • Vanillepudding imperial 750 g
  • Frambozenpuree of -compote 150 g
  • Gesuikerde room 250 ml

Rozenfondant

  • Fondantsuiker 200 g
  • Rozenwater 1 tl
  • Citroensap 1 tl
  • Druppel rode kleurstof 1

Afwerking

  • Verse frambozen
  • Poedersuiker
  • Gesuikerde rozenblaadjes
  • Chocoladekrul

Inspirerende Imperial recepten