Imperial Pudding Eclair Hazelnoot Amaretto 01
30 minuten

Eclair hazelnoot-amaretto

Eclair

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook.

  • 2

    Smelt de boter hierin.

  • 3

    Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.

  • 4

    Laat kort afkoelen.

  • 5

    Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.

  • 6

    Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!

  • 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

  • 8

    Laat afkoelen voor u de eclairs vult.

Bereiding

  • 1

    Meng de vanillepudding met de hazelnootpasta en roer glad.

  • 2

    Meng er voorzichtig de half opgeklopte room onder.

  • 3

    Bereid de fondant door alle ingrediënten goed te mengen.

Opbouw & afwerking

  • 1

    Breng de pudding over in een spuitzak (spuitmond 10) en vul er de eclairs mee.

  • 2

    Dop de eclairs in de fondant. Bereid de hazelnootfeuilletine door alle ingrediënten goed te mengen.

  • 3

    Strooi over de fondant.

Ingrediënten

10 personen

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Zelfrijzend bakmeel imperial 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Voor de vulling

  • Vanillepudding imperial 750 g
  • Hazelnootpasta 150 g
  • Gesuikerde room 250 ml

Amarettofondant

  • Fondantsuiker 200 g
  • Amaretto 1 el

Hazelnootfeuilletine

  • Feuilletine 100 g
  • Hazelnootpraliné 100 g
  • Melkchocolade 100 g