Imperial Pudding Eclair Pink Choc 01
30 minuten

Eclair pink choc

Eclair

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook.

  • 2

    Smelt de boter hierin.

  • 3

    Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan en je een bolletje kunt vormen.

  • 4

    Laat kort afkoelen.

  • 5

    Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer tot ze volledig opgenomen zijn.

  • 6

    Blijf roeren tot het deeg mooi glanst (5 à 10 minuten)!

  • 7

    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit sliertjes van circa 10 cm op een vel bakpapier. Bak in de oven op 220°C tot ze mooi bruin zijn (15 à 20 minuten).

  • 8

    Laat afkoelen voor u de eclairs vult.

Vulling

  • 1

    Doe de melk in een pan.

  • 2

    Houd 1 kopje melk apart en los daarin het puddingpoeder op.

  • 3

    Breng de melk aan de kook en voeg de suiker toe.

  • 4

    Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in.

  • 5

    Laat de eclairs en de pudding afkoelen.

Bereiding

  • 1

    Bereid de glaçage door de room aan de kook te brengen met de glucosesiroop.

  • 2

    Giet op de gehakte chocolade en meng goed.

Opbouw en afwerking

  • 1

    Breng de chocoladepudding over in een spuitzak (spuitmond 10) en vul er de eclairs mee.

  • 2

    Dop de eclairs in de glaçage en werk af met een chocoladedecoratie aan één kant van elke eclair.

Ingrediënten

10 personen

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Imperial zelfrijzend bakmeel 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Voor de vulling

  • Melk 1 l
  • Poeder chocoladepudding imperial 100 g
  • Suiker 250 g

Roze chocoladeglaçage

  • Room 300 ml
  • Glucosesiroop 150 g
  • Ruby-chocolade 300 g

Afwerking

  • Ronde chocoladedecoraties