Imperial Pudding Eclair Zwarte Woud 01
30 minuten

Eclair zwarte woud

Taart en gebak

Bereiding

  • 1

    Bereid de sponscake. Klop het eigeel en de suiker op, zoals voor een biscuitbeslag.

  • 2

    Zeef dan de bloem met het cacaopoeder en meng onder het beslag.

  • 3

    Klop nu het eiwit op met een beetje suiker en meng er dan het amandelpoeder onder.

  • 4

    Spatel het eiwitbeslag voorzichtig onder het biscuitbeslag.

  • 5

    Vul enkele kartonnen bekertjes voor 1/3de en gaar in de microgolfoven gedurende 30 seconden (volle kracht).

  • 6

    Haal de cakejes uit de bekertjes en laat afkoelen.

Opbouw & Afwerking

  • 1

    Snijd de eclairs horizontaal doormidden. Breng de chocoladepudding over in een spuitzak (spuitmond 10) en vul er de onderste helft van de eclairs mee.

  • 2

    Mix de gebonden krieken en verdeel bovenop de pudding.

  • 3

    Spuit er met een draaiende beweging een spiraal slagroom op.

  • 4

    Dop de bovenste helft van elke eclair in de chocoladeglaçage en plaats bovenop de room.

  • 5

    Pluk de chocoladesponscake in stukjes en schik her en der op de chocoladeglaçage. Spuit er de slagroom tussen in toefjes.

  • 6

    Werk af met 1 of meerdere kersen, naar keuze. Plaats een chocoladesigaar over de lengte van de eclair.

Ingrediënten

10 personen

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Imperial zelfrijzend bakmeel 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Voor de vulling

  • Chocoladepudding imperial krieken (gebonden) 750 g

Chocoladesponscake

  • Eigeel 120 g
  • Suiker 120 g
  • Zelfrijzende bloem imperial 30 g
  • Cacaopoeder 18 g
  • Eiwit 190 g
  • Amandelpoeder 120 g

Afwerking

  • Chocoladeglaçage
  • Slagroom
  • Kersen (ingemaakt of vers)
  • Chocoladedecoratie