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Flan cookies vanille chocolat

  • 1

    Voor het koekjesdeeg: Meng de boter met de suiker, bruine suiker en fleur de sel.

  • 2

    Wanneer het mengsel glad is, voeg je het ei toe en vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de chocoladeschilfers.

  • 3

    Spreid uit tot een hoogte van 8 mm tussen twee vellen bakpapier en laat 15 minuten rusten in de vriezer.

  • 4

    Snijd met behulp van een ingevette metalen ring een cirkel uit en vorm stroken om rond de rand van de cirkel te plakken.

  • 5

    Leg een vel bakpapier in de vlaai en bedek met knikkers.

  • 6

    Bak 20 minuten op 180°C. Verwijder de bakballetjes en bak nog 10 minuten. Laat afkoelen.

  • 7

    Voor de vanille- en chocoladepudding: Los ½ van de inhoud van het zakje op in 10 el koude melk.

  • 8

    Verwarm de resterende melk, voeg de suiker toe en breng aan de kook.

  • 9

    Haal de steelpan van het vuur en voeg onder voortdurend roeren de verdunde pudding toe.

  • 10

    Laat 1 minuut koken, onder voortdurend kloppen.

  • 11

    Giet over het gekookte en afgekoelde koekjesdeeg.

  • 12

    Doe hetzelfde met de chocoladepudding en giet over de vanillepudding. Zet minstens 3 uur in de koelkast voor het opdienen.

  • 1

    Mélanger le beurre avec le sucre, la cassonade et la fleur de sel.

  • 2

    Quand le mélange est homogène, ajouter l’œuf et ensuite la farine fermentante et les pépites de chocolat.

  • 3

    Etaler sur une hauteur de 8 mm entre deux feuilles de papier cuisson et laisser reposer 15 min au congélateur.

  • 4

    A l’aide d’un cercle en métal graissé, découper un cercle puis façonner des bandes pour les coller sur le pourtour du cercle.

  • 5

    Mettre un papier cuisson dans le flan et recouvrir de billes de cuisson.

  • 6

    Cuire à 180°C - 20 minutes. Retirer les billes de cuisson et poursuivre la cuisson 10 minutes. Laisser refroidir.

Pour le pudding vanille et chocolat

  • 1

    Délayer la ½ du contenu du sachet dans 10 c. à s. de lait froid.

  • 2

    Chauffer le reste du lait, ajouter le sucre et porter à ébullition.

  • 3

    Retirer la casserole du feu et y ajouter le pudding délayé sans cesser de mélanger.

  • 4

    Cuire 1 min sans cesser de fouetter.

  • 5

    Verser sur la pâte à cookies cuite et refroidie.

  • 6

    Faire de même avec le pudding chocolat et le verser sur le pudding vanille. Réserver minimum 3 heures au réfrigérateur avant de déguster.

Ingrediënten

porties
  • Zachte boter 120 gram
  • Suiker 20 gram
  • Bruine suiker 100 g
  • Fleur de sel 2 snuifjes
  • Ei 1
  • Imperial zelfrijzende bakmeel 230 gram
  • Chocoladestukjes 100 gram
  • Imperial Vanillepudding 1/2 zakje
  • Imperial Chocoladepudding 1/2 zakje
  • Melk 2x 300 ml
  • Suiker 2x 40 gram
  • Beurre pommade 120 g
  • Sucre 20 g
  • Cassonade 100 g
  • Fleur de sel 2 pincées
  • Œuf 1
  • Farine fermentante Imperial 230 g
  • Pépites de chocolat 100 g
  • Pudding Vanille Imperial 1/2 sachet
  • Pudding Choco Imperial 1/2 sachet
  • Lait 2x 300 ml
  • Sucre 2x 40 g

Pour la pâte à cookies