22

Fruittaartjes

Taart en gebak

Kruimeldeeg

  • 1

    Doe de malse boter in de keukenrobot en laat het toestel rustig draaien. Voeg de bloemsuiker toe en vervolgens één voor één de eieren.

    Laat alles goed mengen. Voeg daarna het gezeefde amandelpoeder toe. Vervolgens wordt de gezeefde bloem en gist, beetje bij beetje toegevoegd.

    Laat de machine draaien tot er een homogeen deeg ontstaat. Voeg ten slotte een snuifje zout toe en laat de machine nog kort draaien.

  • 2

    Schep het deeg uit de mengkom, kneed even door en rol het tot een bol.

    Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat minimaal ½ uur rusten in de koelkast.

  • 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi wat bloem op het werkvlak en rol de gekoelde bal deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte (2 mm voor kleine taartjes). Bekleed de taartvorm(en) met het vel kruimeldeeg.

    Druk het stevig aan in de randjes en snijd de overtollige stukjes deeg weg. Prik het deeg in.

  • 4

    Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten voor een grote taart (10 tot 12 minuten voor kleine taartjes) tot de bodem goudbruin is.

    Hef de taartbodem voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.

Vanillepudding Imperial

  • 1

    Neem ¼ van de melk en los er het puddingpoeder in op. Meng goed tot een gladde oplossing.

    Breng de rest van de melk aan de kook, samen met de (vanille)suiker. Voeg er het opgeloste puddingpoeder aan toe en laat nog 1 minuut op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren verder koken. Laat de pudding afkoelen.

Imperial chocoladepudding

  • 1

    Neem ¼ van de melk en los er het puddingpoeder in op. Meng goed tot een gladde oplossing. Breng de rest van de melk aan de kook, samen met de suiker.

    Voeg er het opgeloste puddingpoeder aan toe en laat nog 1 minuut op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren verder koken. Laat de pudding afkoelen

Afwerking

  • 1

    Vul een spuitzak met de vanillepudding en eentje met de chocoladepudding. Vul 3 bodempjes met vanilleen 3 met chocoladepudding.

  • 2

    Snijd de aardbeien, de kersen en de kiwi in schijfjes. Schik het fruit per soort bovenop een taartje: frambozen, kersen en aardbeien bovenop de chocoladepudding, braambessen, bosbessen en kiwi voor de vanillepudding.

    Bestrijk met neutrale gelei.

  • 3

    Werk elk taartje af naar eigen smaak.

Ingrediënten

6 personen

Kruimeldeeg

  • Boter op kamertemperatuur 125 g
  • Bloemsuiker 90 g
  • Eieren 5
  • Amandelpoeder 30 g
  • Imperial bloem 250 g
  • Gist 10 g
  • Zout snuifje

Vanillepudding Imperial

  • Melk 1 l
  • Poeder vanillepudding imperial 100 g
  • (vanile)suiker imperial 250 g

Imperial chocoladepudding

  • Melk 1 l
  • Poeder chocoladepudding imperial 100 g
  • Suiker 250 g

Afwerking

  • Verse frambozen 50 g
  • Verse aardbeien 50 g
  • Bosbessen 50 g
  • Kersen 50 g
  • Kiwi 1
  • Neutrale gelei 60 g