Gouden eclair

Gouden eclair

Eclair

Deeg

  • 1

    Breng het water aan de kook, samen met de boter.

  • 2

    Voeg het bakmeel en het zout toe en laat nadrogen (tot er een vliesje in de pan ontstaat).

  • 3

    Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer goed, tot het beslag in een puntvorm van de spatel valt.

  • 4

    Breng het mengsel over in een spuitzak en spuit lange eclairs van ongeveer 10 à 13 cm cm lengte op een beboterde en bebloemde bakplaat.

  • 5

    Strijk in met losgeklopt ei.

  • 6

    Bak op 220 °C gedurende ongeveer 20 minuten, de laatste 5 minuten met open dampsleutel.

  • 7

    Laat afkoelen voor je de eclairs vult.

Vulling

  • 1

    Neem ¼ van de melk en los er het puddingpoeder in op.

  • 2

    Meng goed tot een gladde massa.

  • 3

    Breng de rest van de melk aan de kook, samen met de suiker.

  • 4

    Voeg er het opgeloste puddingpoeder aan toe en laat nog 1 minuut op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren verder koken.

  • 5

    Laat de pudding afkoelen op een met plasticfolie afgedekte plaat.

Bereiding

  • 1

    Bereid de glaçage door de room aan de kook te brengen, samen met de glucosesiroop.

  • 2

    Giet op de gehakte chocolade en meng.

  • 3

    Voeg de kleurstof toe en meng goed tot een egale kleur.

Opbouw en afwerking

  • 1

    Breng de vanillepudding over in een spuitzak (spuitmond 10) en vul er de eclairs mee.

  • 2

    Bereid de gouden chocoladeglaçage en dop er de bovenkant van de eclairs in.

Ingrediënten

10 porties

Voor het deeg

  • Water 200 ml
  • Boter 100 g
  • Bakmeel 150 g
  • Eieren 5
  • Snuifje zout

Voor de vulling

  • Melk 1 l
  • Poeder vanillepudding imperial 100 g
  • Vanillesuiker imperial 250 g

Gouden glaçage

  • Room 300 ml
  • Glucosesiroop 150 g
  • Witte chocolade 300 g
  • Gouden kleurstof

Producten van Imperial