Invoer 818328
Voorbereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm van 26 cm met een schijf bakpapier en beboter de zijkanten.
-
2
Doe het zelfrijzende bakmeel, de vanillesuiker, de hele eieren, de yoghurt, 140 g fijne suiker, de zachte boter en het zout in een grote mengkom. Mix met een elektrische garde, eerst op lage snelheid, daarna op hoge snelheid, gedurende 1 minuut.
-
3
Verwarm 100 g fijne suiker met 1 el water in een kleine pan met dikke bodem op matig vuur. Roer niet met een keukenmes: draai de gesmolten suiker een beetje rond terwijl je in de pan roert. Haal van het vuur zodra het goudkleurig is en giet in het blik.
-
4
Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. Schik ze in een rozet in de bodem van het blik en druk ze zo stevig mogelijk op elkaar (ze mogen een beetje overlappen). Dek af met het deeg en bak 45 minuten.
-
5
Laat de taart afkoelen en stort hem dan op een serveerschaal. Serveer warm, met caramel topping en een bolletje vanille-ijs.
Tips
-
1
Je kunt de appels vervangen door mango's, peren of verse ananas.
-
2
Sommige verwijderbare vormen zijn niet helemaal waterdicht: gebruik een traditionele vorm om lekkage van karamel tijdens het koken te voorkomen.