Kaastaat met sinaasappel15
30 minuten

Kaastaart met sinaasappel

Taart en gebak

Voor de bodem

  • 1 Meng de boter en suiker mals met je handen in een ronde kom.
  • 2 Voeg het ei toe en meng goed.
  • 3 Zeef de bloem er onder en laat afgedekt op stijven in de koeling minstens 2 uur.
  • 4 Rol het deeg uit op ongeveer 0,5cm dikte en snij er vierkantjes van.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 6 Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze goud bruin op 180°C in de oven gedurende 20 à 25 minuten en laat afkoelen.
  • 7 Verkruimel dan de koekjes en weeg 150 gram af.
  • 8 Smelt 100gr boter en meng met de verkruimelde koekjes.
  • 9 Bedek nu de bodem van een spring vorm en laat hard worden in de koelkast.

Voor de vulling

  • 1 Klop de eidooiers met 60gr suiker en vanille suiker schuimig ( eventueel met een keukenrobot of met een klopper).
  • 2 Meng er dan de platte kaas, sinaasappelsap en gelatine poeder onder.
  • 3 Klop ook de eiwitten met 60g suiker stijf ( in een keukenrobot of met een klopper) en meng voorzichtig onder het mengsel.
  • 4 Klop ook de room stijf en meng ook voorzichtig met het mengsel.
  • 5 Giet nu het beslag in de spring vorm en laat minimum 2uur opstijven in de koelkast.

Afwerking

  • 1 Snij de sinaasappel in partjes en versier de taart ermee samen met enkele blaadjes munt.

Ingrediënten

12 personen

Voor de bodem

  • Suiker 300 g
  • Boter 600 g
  • Bakmeel imperial 600 g
  • Eieren 3

Voor de vulling

  • Sinaasappelsap 1500 ml
  • Platte kaas 750 g
  • Gelatine poeder imperial 120 g
  • Vanille suiker imperial 3 zakjes
  • Suiker 6 x 60 g
  • Room 360 ml
  • Eidooiers 9
  • Eiwitten 9

Afwerking

  • Sinaasappels 6
  • Munt

Producten van Imperial