Koffie bananenbrood45

Koffie-bananenbrood

Taart en gebak
  • 1

    Verwarm de oven op 200 graden.

  • 2

    Strooi de vanillesuiker en basterdsuiker in een kom en klop samen met de boter op tot een luchtig geheel.

  • 3

    Voeg al mixend één voor één de eieren toe.

  • 4

    Meng in een andere kom de bloem, amandelmeel, zout en kaneel onder elkaar.

  • 5

    Prak de rijpe bananen, voeg ze toe aan het eiermengsel en meng onder elkaar.

  • 6

    Voeg tot slot het bloemmengsel toe aan het eiermengsel en schep om tot een homogene massa.

  • 7

    Vet de cakevorm in met wat boter of olijfolie. Stort vervolgens het deeg in de cakevorm. Halveer een banaan in de lengte en leg bovenop het deeg.

  • 8

    Plaats de cakevorm in het midden van de oven en bak gedurende 50 minuten, of tot het bananenbrood gaar is. Controleer dit met de prikkertest (steek de prikker in het midden van het bananenbrood. Is de prikker droog? Dan is het bananenbrood klaar. Zit er nog nat beslag aan de prikker? Verleng in dat geval de baktijd.

  • 9

    Haal het bananenbrood uit de oven en laat afkoelen.

  • 10

    Smullen maar!

Ingrediënten

personen
  • Imperial zelfrijzend bakmeel 250 gr
  • Imperial vanillesuiker 30 gr
  • Bruine basterdsuiker 100 gr
  • Rijpe bananen 350 gr
  • Extra banaan (voor afwerking) 1 stuk
  • Amandelmeel 50 gr
  • Boter ( op kamertemperatuur) 125 gr
  • Eieren 3
  • Espresso (afgekoeld) 100 ml
  • Kaneel 1 tl
  • Zout 1 snufje