Millefeuille tarte tatin

Millefeuille tarte tatin

  • 1

    Verwarm het water en de suiker samen tot een blonde karamel. Voeg er de stukjes appel aan toe en laat ze mee karamelliseren. Voeg een klontje boter toe en laat afkoelen.

  • 2

    Pocheer de appelschijfjes in suikerwater.

  • 3

    Vul een spuitzak met ronde spuitmond met de pudding en spuit strepen pudding op het eerste stukje bladerdeeg. Bedek met wat gekaramelliseerde appel. Schik er het volgende stukje bladerdeeg op en herhaal de vorige stappen.

  • 4

    Sluit af met een laatste stukje bladerdeeg. Bestrooi met bloemsuiker en brand af, tot het oppervlak karamelliseert.

  • 5

    Werk af met de appelschijfjes.

Ingrediënten

10 porties
  • Stukken bladerdeeg in appelvorm, afgekoeld (recept: zie bladerdeeg) 30
  • Vanillepudding imperial 800 g
  • Fijne suiker 100 g
  • Water 3 el
  • Boter 20 g
  • Appels, in kleine stukjes (bv. jonagold) 2
  • Appel in schijfjes 1