20241029 144907
30 minuten
bakken met kinderen

Pompoenmuffins

Taart en gebak
  • 1

    Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker.

  • 2

    Voeg de gesmolten boter en bloem toe en klop tot een glad beslag.

  • 3

    Spatel het deeg in de pompoenvormpjes en bak 15 minuten op 190°C.

  • 4

    Klop de slagroom, mascarpone en poedersuiker stijf.

  • 5

    Snijd na het afkoelen het koepelvormige deel van de taartjes uit, besmeer met een beetje slagroom en leg het tweede deel van de taart erop om de pompoen te vormen.

  • 6

    Versier met een half kaneelstokje.

Ingrediënten

5 porties
  • Eieren 3
  • Suiker 90 g
  • Imperial vanillesuiker 2 zakjes
  • Gesmolten boter 150 g
  • Imperial zelfrijzend bakmeel 150 g
  • Slagroom 120 g
  • Mascarpone 120 g
  • Bloemsuiker 30 g
  • Kaneelstokjes 3