Rijstpap
40 minuten

Rijstpap

Pudding idee

Bereiding rijstebrij

  • 1 Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook.
  • 2 Voeg de rijst toe en laat in bain –marie zwellen (gaar maken).
  • 3 Als de melk bijna verdampt is, voeg de suiker toe.
  • 4 Laat dit alles afkoelen.

Bereiding pudding

  • 1 Schep 1 kopje uit de melk.
  • 2 Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer over blijven.
  • 3 Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
  • 4 Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
  • 5 Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.

Afwerking

  • 1 Meng de 2 bereidingen onder elkaar en vul glaasjes met de rijstvulling.
  • 2 Laat ze afkoelen in de koelkast en werkt verder af met fruit of een confituur naar eigen smaak.

Ingrediënten

8 porties

Rijstebrij

  • Melk 2 l
  • Dessertrijst 250 g
  • Suiker 250 g
  • Imperial zakje vanillesuiker 1

Pudding

  • Melk 750 ml
  • Suiker 75 g
  • Imperial zakje vanille puddingpoeder 1