Rijsttaart
45 minuten

Rijsttaart

Taart en gebak

Bereiding pudding

  • 1

    Schep 1 kopje uit de melk.

  • 2

    Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer over blijven.

  • 3

    Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.

  • 4

    Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.

  • 5

    Hou 500g van pudding voor de rijstaart voorbereiding.

Bereiding rijstaart

  • 1

    Breng de melk aan de kook en voeg de rijst en de suiker toe.

  • 2

    Laat de rijst zacht gaar koken, roer af en toe en laat afkoelen.

  • 3

    Voeg het ei en de vanillepudding toe.

  • 4

    Bekleed de vorm met een vel bladerdeeg, vul met de rijstepap tot de rand en bak 40min à 1 uur op 180°C in een voorverwarmde oven.

Ingrediënten

6 porties

Voor de pudding

  • Melk 750 ml
  • Suiker 75 g
  • Imperial vanille pudding poeder 1

Voor de rest van de taart

  • Melk 1 l
  • Dessertrijst 200 g
  • Ei 1
  • Vel bladerdeeg 1
  • Suiker 200 g