
Rode eclair
Deeg
-
1
Breng het water aan de kook, samen met de boter.
-
2
Voeg het bakmeel en het zout toe en laat nadrogen (tot er een vliesje in de pan ontstaat).
-
3
Voeg de eieren 1 per 1 toe en roer goed, tot het beslag in een puntvorm van de spatel valt.
-
4
Breng het mengsel over in een spuitzak en spuit lange eclairs van ongeveer 10 à 13 cm cm lengte op een beboterde en bebloemde bakplaat.
-
5
Strijk in met losgeklopt ei.
-
6
Bak op 220 °C gedurende ongeveer 20 minuten, de laatste 5 minuten met open dampsleutel.
-
7
Laat afkoelen voor je de eclairs vult.
Vulling
-
1
Neem ¼ van de melk en los er het puddingpoeder in op.
-
2
Meng goed tot een gladde massa.
-
3
Breng de rest van de melk aan de kook, samen met de suiker.
-
4
Voeg er het opgeloste puddingpoeder aan toe en laat nog 1 minuut op een zacht vuurtje en onder voortdurend roeren verder koken.
-
5
Laat de pudding afkoelen op een met plasticfolie afgedekte plaat.
Bereiding
-
1
Bereid de glaçage door de room aan de kook te brengen, samen met de glucosesiroop.
-
2
Giet op de gehakte chocolade en meng.
-
3
Voeg de kleurstof toe en meng goed tot een egale kleur.
Opbouw en afwerking
-
1
Breng de vanillepudding over in een spuitzak (spuitmond 10) en vul er de eclairs mee.
-
2
Bereid de rode chocoladeglaçage en dop er de bovenkant van de eclairs in.