
Samosas de crêpes aux pommes et caramel
Bereiding
Préparation
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1
Klop de bloem met de helft van de melk tot een glad mengsel. Voeg de vanillesuiker, eieren, resterende melk, zout en olie (of gesmolten boter) toe. Meng goed tot een gladde deeg (zeef indien nodig). Laat rusten op kamertemperatuur (30 minuten indien mogelijk).
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2
Schil ondertussen de appels, snijd ze in blokjes en bak ze in een pan met de boter. Bestrooi met de vanillesuiker en laat verder koken, afhankelijk van je smaak en het soort appel, tot je smeltende stukjes of compote krijgt.
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3
Bak je pannenkoeken in een hete pannenkoekenpan met een beetje boter.
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4
Leg 2 lepels appels op één kant (niet groter dan een kwart) van een pannenkoek. Vouw de 2 kanten om tot een lange rechthoek, terwijl je de appels een beetje plet. Vouw dan tot een driehoek, zoals een samosa.
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5
Herhaal het vouwen voor alle pannenkoeken en bestrijk ze met de caramel topping. Serveer warm.
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1
Délayez la farine au fouet avec la moitié du lait jusqu’à ce que le mélange soit bien lisse. Ajoutez le sucre vanille, les œufs, le reste du lait, le sel et l’huile (ou le beurre fondu). Mélangez bien pour obtenir une pâte lisse (passez-la au chinois si nécessaire). Laissez reposer à température ambiante (si possible pendant 30 min).
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2
Pendant ce temps, épluchez les pommes, taillez-les en dés et faites-les revenir dans une poêle, avec le beurre. Saupoudrez-les avec le sucre vanille et poursuivez la cuisson selon vos goûts et le type de pommes pour obtenir des morceaux fondants ou de la compote.
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3
Faites cuire vos crêpes dans une crêpière bien chaude avec un peu de beurre.
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4
Déposez 2 cuilleres de pommes sur un côté (pas plus grand que le quart) d’une crêpe. Rabattez les 2 côtés par-dessus pour former un long rectangle, tout en aplatissant un peu les pommes. Pliez ensuite en triangle, comme un samosa.
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5
Répétez le pliage pour toutes les crêpes et nappez-les de sauce caramel. Servez tiède.
Tips
Astuces
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1
Afhankelijk van je smaak kun je de appels op smaak brengen met een beetje kaneel, speculooskruiden of gember.
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2
Geklaarde boter is ideaal voor het bakken van pannenkoeken: het kan tot een zeer hoge temperatuur stijgen zonder te verbranden. Je vindt het kant-en-klaar in de zuivelafdeling.
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1
Selon votre goût, vous pouvez parfumer les pommes avec un peu de cannelle, d’épices à spéculoos ou de gingembre.
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2
Le beurre clarifié est idéal pour cuire les crêpes : il peut monter à très haute température, sans brûler. On en trouve prêt à l’emploi au rayon crèmerie.