RECETTE 5 IMPERIAL 2
50 minuten

Tartelettes met rood fruit

Taart en gebak

Het zoete deeg

  • 1

    Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de fleur de sel en de bloem.

  • 2

    Wanneer het mengsel homogeen en kruimelig is, voeg je het ei toe.

  • 3

    Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van 4 mm en laat het rusten in de koelkast.

  • 4

    Wanneer het deeg goed koud is, steek er rondjes uit en leg ze op de achterkant van een tartelettevorm. Bak 15 minuten op 160°C.

  • 5

    Bestrijk de tartelettes met een mengsel van eidooier en room.

  • 6

    Bestrooi met vanillesuiker en bak nog 5 minuten verder.

De vanillepudding

  • 1

    Neem 10 eetlepels koude melk en meng daarin het zakje puddingpoeder.

  • 2

    Laat afkoelen, klop de pudding op en schep een beetje in elke tartelette.

  • 3

    Werk af met rood fruit naar keuze en bewaar in de koelkast.

Ingrediënten

20 porties

Voor het zoete deeg

  • Koude boter 90 g
  • Poedersuiker 70 g
  • Amandelpoeder 25 g
  • Bloem 190 g
  • Ei 1
  • Fleur de sel 1 snufje

Voor het bestrijken van het deeg

  • Eidooier 20 g
  • Room 5 g
  • Imperial vanillesuiker 1 zakje

Voor de topping

  • Halfvolle melk 75 cl
  • Imperial vanillepudding 1 zakje
  • Suiker 75 g
  • Seizoensgebonden rood fruit