“Aan de banketbakkersroom, herken je een goede bakker” -Bakker Wim

Bakkerij Wim HR22

Kunt u ons wat meer vertellen over de geschiedenis van jouw bakkerij?

Eigenlijk is dit een verhaal van een lange bakkerstraditie.

Mijn overgrootvader is als bakker gestart in 1903. Ik ben nu de 4de generatie bakker. In 2000 heb ik de bakkerij opgestart in een nieuw pand in Tereken te Sint Niklaas omwille van de betere ligging. Naast onze bakkerij in Sint Niklaas, hebben we ook nog een bijwinkel in de Stationsstraat in Waasmunster.

Klanten kunnen ons volgen op facebook en op onze website www.bakkerijwim.be

Wat is de specialiteit(en) van jouw bakkerij? Waar sta je voor bekend?

Wij zijn goed gekend voor onze feesttaarten voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, huwelijk,… we maken ze zelfs in 3D.

Daarnaast hebben we een ruim assortiment aan brood beschikbaar. Voor onze patisserie werken we enkel met 100% boter. Voor ons is smaak prioriteit. Daar komen mensen voor terug. Daarom werken we ook met Imperial.

Waarom ben je gestart als bakker? Hoe lang sta je al in de bakkerij?

Ik heb de liefde voor de bakkerij natuurlijk van thuis uit meegekregen, maar ik ben mijn carrière begonnen als restaurant-patissier o.a. in de Hilton in Brussel. Het is pas later dat ik zelf mijn eigen bakkerij opgestart ben, 19 jaar geleden ondertussen.

Bakkerij Wim HR3

Welke producten van Imperial gebruik je in jouw bakkerij?

De crème patissière.

Hoe lang gebruik je al Imperial?

Altijd al. Mijn vader is gestart met Imperial. Ik heb die goede gewoonte overgenomen.

Voor welke patisserie gebruik je Imperial producten?

Voor ons traditioneel gebak, zoals koffiekoeken, éclairs, Berlijnse bollen,… In onze fruittaarten gebruiken we Zwitserse room (pudding/slagroom).

Welke patisserie verkoopt het best? Zie je een evolutie over de jaren in patisserie (aanbod/afname)? Trends?

Ons traditioneel gebak en fruittaarten verkopen nog altijd het best. Ondanks de gezondheidstrend is onze verkoop in patisserie vrij stabiel gebleven. Over de jaren heen zien we wel duidelijk een toename in de vraag naar speciale taarten, zoals stapeltaarten bijvoorbeeld.

Wat is persoonlijk jouw favoriete patisserie? + waarom?

Ik zeg nooit nee tegen een citroentaart met meringue. Ik hou wel van die zurige toets. We gebruiken trouwens Imperial in de vulling 😊

Wat zijn voor jou de belangrijkste redenen om Imperial te gebruiken?

Een bakker wordt beoordeeld op basis van zijn banketbakkersroom. Een éclair bestaat bijvoorbeeld voor 90% uit banketbakkersroom. Natuurlijk is de smaak van de banketbakkersroom dan doorslaggevend!

Mijn klanten herkennen de Imperial smaak ook in mijn producten.

Daarnaast is de mooie gele kleur van Imperial ook belangrijk & zijn stabiliteit natuurlijk.

Hoeveel banketbakkersroom gebruik je per week?

Wekelijks verbruiken we zo’n 180 kg banketbakkersroom.

Gebruik je een eigen recept om Imperial banketbakkersroom te maken?

Toch wel. Naast melk, Imperial poeder & suiker voegen we ook eierdooiers toe voor een nog vollere smaak. We werken ook met een crème koker die kookt en afkoelt. Zo hebben een lekkere luchtige pudding.

Zou u collega bakkers aanraden om ook Imperial te gebruiken? + waarom?

Tuurlijk. Elke bakker kent Imperial. Het is dé enige referentie in de markt.