Bakkerij L’Epi d’Or

"Wij gebruiken Imperial al sinds het prille begin"

Kunt u ons wat meer vertellen over de geschiedenis van uw bakkerij?

Vier jaar geleden nam ik de bakkerij-banketbakkerij L’Epi d’Or in Wasseiges over, nadat ik zelf 12 jaar lang een bakkerij had in Temploux. Die heb ik jammer genoeg moeten opgeven wegens familiale problemen.

Voordat ik L’Epi d’Or overnam, was het al 3 generaties lang een familiebedrijf. In mijn familie zijn wij ook al 3 generaties lang bakkers van vader op zoon (mijn 2 broers zijn ook bakkers), en de 4e generatie staat in de startblokken met mijn oudste zoon die nu bij mij werkt.

Mijn specialiteit is eerder bakkerijproducten, terwijl mijn zoon van 22 de voorkeur geeft aan banketbakkerij. Dat doet hij met veel passie en creativiteit. Mijn 2 jongere zonen helpen mij als jobstudent, maar willen er niet hun beroep van maken.

IMG 4658

Wat is de specialiteit van uw bakkerij?

Rijsttaart en gebakjes in het algemeen, vooral dan gebak met mousse (de charlotte in onze versie, exotica (mengsel van mousses) enz.). Volgens mijn klanten beginnen onze chocolade-eclairs zelfs buiten het dorp beroemd te worden. Ze worden klaargemaakt met hoevemelk, Imperial-banketbakkersroom en eieren, en een geheim ingrediënt.

Waarom bent u als bakker begonnen?

Het is een passie die ik al van kleins af aan had. Ik hielp mijn vader al toen ik nog heel jong was. Ik begon op 14-jarige leeftijd als bakkersknecht in zijn bakkerij en werkte 4 jaar voor hem. Daarna deed ik de laatste 2 jaar van de opleiding (‘patronat’), om vervolgens mijn eigen ervaringen elders op te doen.

Ik eindigde als beste bakkersknecht van België en ik kreeg de kans om voor 3 dagen naar Zwitserland te gaan voor een Europese wedstrijd.

Welke producten van Imperial gebruikt u in uw bakkerij?

Ik gebruik enkel de vanille banketbakkersroom.

Hoelang gebruikt u al Imperial?

Wij hebben het altijd al gebruikt, dat is van vader op zoon zo doorgegeven.

IMG 4666

Voor welk gebak gebruikt u Imperial-producten?

Voor eclairs, glazuurgebak, (mini)boules de Berlin, croissants met banketbakkersroom, in verschillende fruittaarten en in crumbles.

Wat zijn voor u de belangrijkste redenen om Imperial te gebruiken?

De smaak en de kwaliteit van het product.

Zou je collega-bakkers aanbevelen om ook Imperial te gebruiken? Zo ja, waarom?

JA, omwille van de smaak en de kwaliteit.