Creme brulee
Creme brulee

Voor de taartbodem

  • 1

    Mix de boter met een handmixer romig gedurende 20 seconden.

  • 2

    Voeg vervolgens de poedersuiker toe en mix tot een romig geheel.

  • 3

    Voeg nu het ei toe samen met de vanille en mix opnieuw.

  • 4

    Voeg het zout en de bloem toe en meng alles goed onder elkaar met een spatel.

  • 5

    Vorm een bal van het deeg en wikkel in plasticfolie. Druk de bak plat en laat gedurende 2 uur rusten in de koelkast.

  • 6

    Verwarm de oven op 180 graden.

  • 7

    Haal het deeg uit de koelkast, bestuif met wat bloem en rol uit. Neem een taartvorm en verdeel het deeg over de taartvorm.

  • 8

    Plaats de taartbodem in de oven, verdeel bakparels over de bodem en bak de korst gedurende 20 minuten.

Voor de vulling

  • 1

    Doe 10 eetlepels melk in een kopje. Los het poeder erin op en roer tot alle klonters zijn verdwenen.

  • 2

    Voeg de suiker toe aan de rest van de melk samen met de zeste van citroen en citroengras. Breng het geheel zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten. Verwijder de stengels citroengras.

  • 3

    Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog 1 minuut koken. Blijf goed kloppen.

  • 4

    Laat de pudding afkoelen. Vul de taartvorm met pudding en laat 1 uur koelen in de koelkast.

  • 5

    Bestrooi met bruine suiker en karameliseer met een bunzenbrander.

Partager sur:
Retour à l'aperçu

Produits de l'Imperial