Griezelig veel inspiratie voor een Halloweengebak

Speciale gelegenheden

Met een beetje fantasie maak je van een eenvoudige cake een fantastisch halloweenbaksel. Onze aardbeientopping gemengd met een lepel chocoladetopping doet het prima als bloed, en met fondant of glazuurrrr maak je de meest enge versieringen. We trakteren je alvast op wat ideetjes.

Hoe maak je een bloederige skeletcake?

Deze ovenheerlijke chocoladecake met bloederige binnenkant is bedekt met creepy botten. Durf jij ervan eten?

Maak eerst de botten

  1. Je hebt 4 eiwitten en 250 g bloemsuiker nodig.
  2. Klop de eiwitten tot schuimige, glanzende pieken. Voeg de suiker geleidelijk toe.
  3. Doe in een spuitzak.
  4. Spuit het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat in de vorm van botten.
  5. Bak 1 à 1,5 uur in een voorverwarmde oven (100°C) tot de meringues krokant zijn.

De chocoladecake

  1. Bak een chocoladecake en laat afkoelen.
  2. Snijd de cake dwars doormidden. Bestrijk met een dikke laag bloed, euh… aardbeientopping (doe er een lepel chocoladetopping bij voor een donkerder bloedkleurtje) en zet de bovenste helft er weer op.
  3. Bedek de cake bovenaan en langs de zijkanten met een dunne laag chocoladefondant.
  4. Versier met de botten.

Hoe maak je vampierencupcakes?

Volg ons eenvoudige basisrecept voor cupcakes. Niks griezeligs aan zal je denken. Hou je vast!

  • Doe na stap 1 een eetlepel rode voedselkleurstof bij de mix. Ga verder met stap 2 en 3.
  • Bak de cupcakes en laat ze afkoelen.
  • Snijd de cupcakes dwars door. Bestrijk met een mix van aardbeien -en chocoladetopping, zet dan de bovenste helft er weer op.
  • Bedek elke cupcake (bovenkant en zijkanten) met een laag witte fondant. De overschot fondant snijd je eraf met een scherp mes.
  • En nu fun fun fun! Maak met een plastic draculatand markeringen in de fondant.
  • Meng 2/3de aarbeientopping met 1/3de chocoladetopping en doe dat in een knijpflesje.
  • Vul de tandafdrukken met druppels ‘bloed’. Maak spetters en plasjes bloed waar je wil voor een extra creepy look. Opgelet voor je aanrecht en muren!

Wat doe je met al dat Trick & Treat snoep?

Hebben je kleine monstertjes zot veel snoep opgehaald? Dan is dat ideaal om er een monsterlijke caketopping mee te maken!

  • Bak een eenvoudige cake.
  • Bestrijk met glazuur.

Een echte treat!

Hoe maak je echte griezel- en spookkoekjes?

Met uitsteekvormpjes in de vorm van een spook, een pompoen, een kat met hoge rug of een vleermuis, maak je bangelijke halloweenkoekjes.

  • Bak de koekjes volgens dit recept en laat 10 minuten afkoelen.
  • Maak witte glazuur en chocoladeglazuur.
  • Bestrijk de koekjes met een dikke laag witte glazuur en laat dat 20 minuten hard worden.
  • Doe het chocoladeglazuur in een spuitzak en versier de koekjes. Teken er gezichtjes op, lijnen, of figuurtjes zoals een spinnenweb.
  • Je kan hier ook een penseeltje of een satéprikker voor gebruiken.

En jij? Wat ga jij uitspoken met Halloween?