Joepie-ja-jeeh! Koekjes bakken met kinderen.

Bakken met kinderen

Kinderen en koekjes. Niet toevallig allebei met een K. Want kleine kapoenen zijn grote cookiemonsters! Toch? Bovendien is samen koekjes bakken supergezellig (én top voor de ontwikkeling van je uk). Die vrolijke rommel in de keuken nemen we er graag bij.

Koekjes kiezen

Het allermoeilijkste. Wat gaat het worden? Zandkoekjes? Boterkoekjes? Speculaaskoekjes? Of brownies? Macarons? Madeleintjes? We maken ze gewoon allemaal! Mmmm!

Deeg maken

Dat alleen al is big fun! Met enkele basisingrediënten als bakmeel, bakpoeder, boter en vanillesuiker kom je al ver. Roeren, mixen en het resultaat bewerken met de deegroller. Kinderspel! Kies voor peuters en kleuters voor een stevig, bewerkbaar deeg dat goed samenhangt. En rol het dan uit tot de gewenste dikte. Iets oudere kinderen zijn best handig met deeg dat in een spuitzak of een vormpje moet.

Je kan je deeg ook pimpen met extra ingrediënten. Zoals rozijntjes of ander gedroogd fruit, kaneel, cacao, amandelmeel of vanillesuiker. Experimenteer en geniet!

Vormpjes kiezen

Uitsteekvormpjes zijn het makkelijkst. En je vindt ze in zoveel leuke figuurtjes: van dino’s tot paddenstoelen. Van hartjes tot kerstboompjes. Ideaal voor de jongste koekjesbakkers.

Koekjes versieren

Voor vele juniors hét leukste moment. Laat ze lekker kliederen met (gekleurd) glazuur. En voorzie sprinkles, gekleurde muisjes, smarties, geconfijt fruit en chocolade om de creatie af te werken. Dip de koekjes bijvoorbeeld gedeeltelijk in gesmolten chocolade (peuters en kleuters love it!). Of maak er medailles of hangers met vrolijke linten van. Alles kan!

Koekjes verpakken en bewaren

Doe ze in zakjes of in een pralinedoosje en geef ze weg als cadeautje.

Stop ze in een ouderwets blik of leuke koekjestrommel met bakpapier zodat ze krokant blijven. Vermijd plastic.

En bewaar ze liefst op een koele, donkere plek. De koelkast is prima!

En nu? Smullen maar! Nog recepten nodig? Kijk snel hier.

Producten in deze blog