Pimp die pudding

Pudding maken

Lekker in de winter

Vanillepudding met speculaascrunch

Met (een overschotje) speculaas maak je in geen tijd een heerlijk krokante topping.

  • Maak de pudding volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe 200 g speculaas in een broodzak. Ga er met een deegroller over of druk met je handen op de speculaas tot hij in stukjes breekt.
  • Verdeel de helft van de speculaaskruimels over enkele glazen.
  • Giet de pudding erover en werk af met de rest van de speculaaskruimels.
  • Laat de pudding afkoelen in de ijskast.

Chocoladepudding met hazelnoten

Een puddingvariatie op de favoriete choco van jong en oud? Yes! Met fijngehakte hazelnoten en wat dadels krijg je een verrassend lekker resultaat. Je kan de hazelnoten uiteraard ook vervangen door andere noten zoals walnoten, amandelen, pecan- of brazielnoten.

  • Maak de pudding volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de warme pudding in enkele glazen en laat afkoelen. Zet de pudding een uurtje in de koelkast.
  • Doe 60 g hazelnoten met 200 g verse dadels, 20 g cacaopoeder en een beetje vanille-extract in de blender.
  • Verdeel deze nutty mix over de koude chocoladepudding.

Lekker in de zomer

Vanille-citruspudding met ananas

Zin in een verfrissende en op en top zomerse pudding en een instant vakantiegevoel? Dan moét je gewoon deze tropische blend van vanillepudding met citroengras en stukjes ananas (vers of uit blik) proberen. Voor een mmm-momentje met een grote M.

Vanillepudding met Petit Beurrekoekjes en rood fruit

Hoe pimp je vanillepudding in een-twee-drie tot een feestelijk dessert? Easy! Met een vulling van koekjes en rood zomerfruit zoals blauwe en rode bessen, frambozen en aardbeien. Wij kozen Petit Beurre van Lu, maar vervang deze gerust door digestives (tarwekoekjes) of andere koekjes naar smaak. Serveer alles in een wijnglas en serveert een stijlvol nagerechtje.

Het volledige recept vind je hier.

Lekker voor de kids

Pudding met chocolade

Niks lekkerder voor kleine (én grote) kapoenen dan pudding met chocolade: vanillepudding met melkchocolade of chocoladepudding met witte chocolade. Za-lig!

  • Giet de warme pudding in glazen.
  • Doe in elk glas enkele blokjes chocolade.
  • De chocolade zal half smelten door de warme pudding.
  • Serveer lauw.
  • Werk eventueel af met een toefje slagroom met wat cacaopoeder of geraspte chocolade.

Pudding met smarties

Smarties, M&M’s of gekleurde hagelslag zijn een vrolijk gekleurde decoratie op vanille- of chocoladepudding. Ideaal voor een kinderdessert of als traktatie op een feestje. Zelfs de allerkleinsten kunnen zelf hun pudding versieren. Plezier verzekerd!

Het basisrecept vind je hier.

Extra tip: giet de pudding in handige bekers (voor kleuters). Je kan ook een ijshoorntje vullen met pudding en afwerken met een toefje slagroom en dáárop de smarties doen. Smullen!

Producten in deze blog