-
1
Verwarm de oven op 180 graden, bekleed twee bakplaten met bakpapier en zet opzij.
-
2
Smelt de chocolade samen met de boter in een steelpannetje op een medium vuur. Voeg vervolgens de cacaopoeder toe en meng goed onder elkaar.
-
3
Mix het ei samen met de suiker, vanillesuiker en lichtbruine suiker op hoge snelheid tot een romige massa.
-
4
Voeg vervolgens het vanille extract en de olie toe en mix kort.
-
5
Stort het chocolademengsel bij het eimengsel en mix alles goed onder elkaar.
-
6
Mix vervolgens de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en het zout onder het beslag tot een gladde massa.
-
7
Schep twee eetlepels beslag per koekje op de bakplaat. Vet de eetlepels in met olijfolie om het beslag makkelijk te scheppen. Laat voldoende plaats tussen ieder koekje want ze verdubbelen in volume tijdens het bakken. Bak iedere batch 8 tot 9 minuten in de oven.
-
8
Haal de koekjes uit de oven, laat afkoelen tot ze hard worden en leg ze tot slot op een rooster om volledig af te koelen.