Aardbeienconfituur met Pec
- 1 Reinig ongeveer 1.150 gram rijpe aardbeien zorgvuldig en snij de steeltjes eraf.
- 2 Halveer de grote vruchten.
- 3 Weeg 1.000 gram gereinigde vruchten af en doe deze in een kookpot.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1200 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Aardbeienconfituur met Pec Plus
- 1 Reinig ongeveer 1.150 gram rijpe aardbeien zorgvuldig en snij de steeltjes eraf.
- 2 Halveer de grote vruchten.
- 3 Weeg 1.000 gram gereinigde vruchten af en doe deze in een kookpot.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 500 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor confituur is dit 1 volle minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?
Bij voorkeur met een deksel
- Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
- Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.
Met cellofaanpapier
- Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
- Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
- Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Delen op: