Aardbeiengelei met Pec
- 1 Reinig ongeveer 1.500 gram rijpe aardbeien zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.
- 2 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
- 3 Weeg 800 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 900 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Aardbeiengelei met Pec Plus
- 1 Reinig ongeveer 1.250 gram rijpe aardbeien zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.
- 2 Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
- 3 Weeg 600 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
- 4 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 5 Laat het mengsel al roerend koken.
- 6 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
- 7 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 8 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.