La Sosp5 Aardbeientaart 295 Web
La Sosp5 Aardbeientaart 295 Web

De banketbakkersroom

  • 1 Warm de melk op in een kookpot en doe er het doorgesneden vanillestokje bij.
  • 2

    Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker zo’n 6 minuten met de mixer stevig op tot een stevige schuimige massa wordt.

  • 3 Roer het maïszetmeel erdoor.
  • 4

    Giet de warme melk op de eiermengeling en roer onmiddellijk, anders doet de warme melk de eieren schiften.

  • 5 Giet alles terug in de kookpot en laat het al roerend opkoken tot het ingedikt is.

Het taartdeeg

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Schik het deeg in een taartvorm met het bakpapier.
  • 3 Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het niet opblaast.
  • 4 Snijd de randjes van het deeg.
  • 5 Zet het deeg in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 25 à 30 minuten.
  • 6 Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • 7 Bestrijk nu de bovenkant met de gesmolten chocolade.

De taart

  • 1 Als de chocolade mooi opgesteven is, mag je de banketbakkersroom erop doen.
  • 2 Snijd de aardbeien in 2 en leg ze op de taart.
  • 3 Overstrooi met wat bloemsuiker.
Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial