
De banketbakkersroom
- 1 Warm de melk op in een kookpot en doe er het doorgesneden vanillestokje bij.
-
2
Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker zo’n 6 minuten met de mixer stevig op tot een stevige schuimige massa wordt.
- 3 Roer het maïszetmeel erdoor.
-
4
Giet de warme melk op de eiermengeling en roer onmiddellijk, anders doet de warme melk de eieren schiften.
- 5 Giet alles terug in de kookpot en laat het al roerend opkoken tot het ingedikt is.
Het taartdeeg
- 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2 Schik het deeg in een taartvorm met het bakpapier.
- 3 Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het niet opblaast.
- 4 Snijd de randjes van het deeg.
- 5 Zet het deeg in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 25 à 30 minuten.
- 6 Haal uit de oven en laat afkoelen.
- 7 Bestrijk nu de bovenkant met de gesmolten chocolade.
De taart
- 1 Als de chocolade mooi opgesteven is, mag je de banketbakkersroom erop doen.
- 2 Snijd de aardbeien in 2 en leg ze op de taart.
- 3 Overstrooi met wat bloemsuiker.
Delen op: