American pie
American pie

Voor de vulling

  • 1

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

  • 2

    Meng de appelblokjes met het citroensap, de bruine suiker, het kaneel en de bloem. Zet opzij.

Voor de taartbodem

  • 1

    Voeg de bloem, de suiker en het zout toe aan de foodprocessor en mix kort. Gebruik de pulse knop. Voeg vervolgens de boter toe en mix opnieuw heel kort.

  • 2

    Voeg nu het ijswater toe lepel per lepel toe. Mix telkens zeer kort. Het deeg is klaar wanneer het samenhangend is.

  • 3

    Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg kort met jouw handen in de vorm van een bal.

  • 4

    Verdeel het deeg in twee delen en vorm opnieuw tot een bal en druk vervolgens plat. Pak beide stukken deeg in met plasticfolie en laat 1 uur of langer rusten in de koelkast. Haal uit de koelkast en laat 5 minuten op kamertemperatuur komen.

  • 5

    Verwarm de oven op 190 graden. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg volledig uit tot een dikte van 3 mm. Leg het deeg vervolgens in een bakvorm. Druk de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg.

  • 6

    Rol het tweede stuk deeg ook uit. Snijd lange slierten van het deeg en leg opzij.

  • 7

    Voeg de vulling van appeltjes toe aan het deeg en verdeel de slierten deeg in een ruitjespatroon over de vulling. Verwijder de overtollige randen. Wrijf het deeg in met eigeel met behulp van een borsteltje.

  • 8

    Plaats de taart in het midden van de oven gedurende 50 à 60 minuten, of tot de korst mooi goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Delen op:
Terug naar overzicht

Producten van Imperial