
Bereiding pudding
- 1 Schep 1 kopje uit de melk. Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer overblijven.
- 2 Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
- 3 Neem de pan van het vuur en giet er, voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
- 4 Laat de bereiding nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.
- 5 Laat de pudding afkoelen.
Bereidingswijze appelflap
- 1 Steek 4 ronde cirkels uit je vel bladerdeeg.
- 2 Rol het deegstukje een beetje bij totdat je een ovaal stukje bladerdeegbodem bekomt.
- 3 Spuit een kleine dop pudding in het midden.
- 4 Meng de stukjes appel – vanillesuiker – bruine suiker –rozijnen –kaneel en appelmoes met elkaar.
- 5 Lepel er een beetje op de pudding.
- 6 Bestrijk de zijkanten van de appelflap met eierstrijksel en vouw de flappen dicht.
- 7 Druk de flappen goed aan met de vingertoppen.
- 8 Bestrijk de appelflappen met het ei en prik in het midden 1 gaatje om de appelflap mooi te laten uitbakken.
- 9 Bak af op 200°C ongeveer voor 20 à 25 min.
Delen op: