Appelflappen met pudding
Appelflappen met pudding

Bereiding pudding

  • 1 Schep 1 kopje uit de melk. Meng daarin de inhoud van het zakje pudding powder, totdat er geen klonters meer overblijven.
  • 2 Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
  • 3 Neem de pan van het vuur en giet er, voortdurend roeren, de oplossing van melk en poeder in.
  • 4 Laat de bereiding nog 1 minuut doorkoken, terwijl u blijft roeren.
  • 5 Laat de pudding afkoelen.

Bereidingswijze appelflap

  • 1 Steek 4 ronde cirkels uit je vel bladerdeeg.
  • 2 Rol het deegstukje een beetje bij totdat je een ovaal stukje bladerdeegbodem bekomt.
  • 3 Spuit een kleine dop pudding in het midden.
  • 4 Meng de stukjes appel – vanillesuiker – bruine suiker –rozijnen –kaneel en appelmoes met elkaar.
  • 5 Lepel er een beetje op de pudding.
  • 6 Bestrijk de zijkanten van de appelflap met eierstrijksel en vouw de flappen dicht.
  • 7 Druk de flappen goed aan met de vingertoppen.
  • 8 Bestrijk de appelflappen met het ei en prik in het midden 1 gaatje om de appelflap mooi te laten uitbakken.
  • 9 Bak af op 200°C ongeveer voor 20 à 25 min.
Terug naar overzicht