Web appelgelei
Web appelgelei

Appelgelei met Pec

  • 1 Reinig ongeveer 2.000 gram rijpe appelen zorgvuldig.
  • 2 Snij in fijne schijfjes zonder te schillen of van het klokhuis te ontdoen.
  • 3 Doe dit in een kookpot met 750 ml water en de schil van een citroen.
  • 4 Laat zachtjes koken in een gesloten kookpot gedurende 20 minuten, tot het fruit mals is.
  • 5 Roer de massa fijn tot je een homogene massa bekomt.
  • 6 Doe de massa in een neteldoek en pers krachtig uit.
  • 7 Het resultaat is 1.100 gram sap, giet dit in een kookpot.
  • 8 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
  • 9 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 10 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.250 gram suiker toe.
  • 11 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 12 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Appelgelei met Pec Plus

  • 1 Reinig ongeveer 2.000 gram rijpe appelen zorgvuldig.
  • 2 Snij in fijne schijfjes zonder te schillen of van het klokhuis te ontdoen.
  • 3 Doe dit in een kookpot met 750 ml water en de schil van een citroen.
  • 4 Laat zachtjes koken in een gesloten kookpot gedurende 20 minuten, tot het fruit mals is.
  • 5 Roer de massa fijn tot je een homogene massa bekomt.
  • 6 Doe de massa in een neteldoek en pers krachtig uit.
  • 7 Het resultaat is 1.100 gram sap, giet dit in een kookpot.
  • 8 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
  • 9 Laat het mengsel al roerend koken.
  • 10 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 600 gram suiker toe.
  • 11 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
  • 12 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Terug naar overzicht

Producten van Imperial