Appelgelei met Pec
- 1 Reinig ongeveer 2.000 gram rijpe appelen zorgvuldig.
- 2 Snij in fijne schijfjes zonder te schillen of van het klokhuis te ontdoen.
- 3 Doe dit in een kookpot met 750 ml water en de schil van een citroen.
- 4 Laat zachtjes koken in een gesloten kookpot gedurende 20 minuten, tot het fruit mals is.
- 5 Roer de massa fijn tot je een homogene massa bekomt.
- 6 Doe de massa in een neteldoek en pers krachtig uit.
- 7 Het resultaat is 1.100 gram sap, giet dit in een kookpot.
- 8 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
- 9 Laat het mengsel al roerend koken.
- 10 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 1.250 gram suiker toe.
- 11 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 12 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Appelgelei met Pec Plus
- 1 Reinig ongeveer 2.000 gram rijpe appelen zorgvuldig.
- 2 Snij in fijne schijfjes zonder te schillen of van het klokhuis te ontdoen.
- 3 Doe dit in een kookpot met 750 ml water en de schil van een citroen.
- 4 Laat zachtjes koken in een gesloten kookpot gedurende 20 minuten, tot het fruit mals is.
- 5 Roer de massa fijn tot je een homogene massa bekomt.
- 6 Doe de massa in een neteldoek en pers krachtig uit.
- 7 Het resultaat is 1.100 gram sap, giet dit in een kookpot.
- 8 Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
- 9 Laat het mengsel al roerend koken.
- 10 Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 600 gram suiker toe.
- 11 Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
- 12 Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.