4 Baba02
4 Baba02

De melkchocoladevulling (de dag ervoor te bereiden)

  • 1 Laat het gelatineblad weken in water.
  • 2 Verwarm de room in een steelpan.
  • 3 Haal van het vuur, voeg de chocolade en de gelatine toe. Mix.
  • 4 Giet het mengsel in een recipiënt, bedek met folie tot tegen de room.
  • 5 Zet ten minste 12 uur op een koele plaats.
  • 6 Klop de vulling op zoals slagroom met behulp van een elektrische garde.
  • 7 Giet de bereiding in siliconen vormpjes.
  • 8 Zet ten minste 3 uur in de diepvriezer.

Het Babadeeg

  • 1 Meng de bloem, de cacao, de gist, het zout en de suiker met de deeghaak.
  • 2 Klop de eieren lichtjes op met de melk en voeg ze geleidelijk aan toe aan het mengsel. Kneed tot het deeg loskomt van de wanden.
  • 3 Voeg de zachte boter toe en kneed het deeg tot een elastische textuur.
  • 4 Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen in de oven op 40 °C.
  • 5 Ontlucht het deeg.
  • 6 Vul de siliconen vormpjes voor een derde met behulp van een spuitzak.
  • 7 Laat het deeg een tweede keer 30 minuten rijzen en laat het in de voorverwarmde oven bakken op 180 °C gedurende 30 minuten.
  • 8 Ontvorm en laat afkoelen.

De dompelsiroop

  • 1 Verwarm in een steelpan de koffie met de suiker en de cacao tot een glad mengsel.
  • 2 Laat 5 minuten koken.
  • 3 Voeg bij het verwarmen van de siroop de koffielikeur toe.

Afwerking

  • 1 Verwarm de dompelsiroop en laat de baba's erin weken tot ze zacht worden.
  • 2 Laat afkoelen.
  • 3 Leg er vervolgens een bevroren rolletje vulling op.
  • 4 Versier met een chocoladecirkel, een krul en bladgoud.

Tips en Tricks

  • 1 Opgelet: de baba's moeten koud zijn en de siroop moet warm zijn om het dompelen goed te laten verlopen.
  • 2 Let op bij het opkloppen van de vulling, want deze kan in een paar seconden van een vloeibare naar een vaste toestand overgaan.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial