
De melkchocoladevulling (de dag ervoor te bereiden)
-
1
Laat het gelatineblad weken in water.
-
2
Verwarm de room in een steelpan.
-
3
Haal van het vuur, voeg de chocolade en de gelatine toe. Mix.
-
4
Giet het mengsel in een recipiënt, bedek met folie tot tegen de room.
-
5
Zet ten minste 12 uur op een koele plaats.
-
6
Klop de vulling op zoals slagroom met behulp van een elektrische garde.
-
7
Giet de bereiding in siliconen vormpjes.
-
8
Zet ten minste 3 uur in de diepvriezer.
Het Babadeeg
-
1
Meng de bloem, de cacao, de gist, het zout en de suiker met de deeghaak.
-
2
Klop de eieren lichtjes op met de melk en voeg ze geleidelijk aan toe aan het mengsel. Kneed tot het deeg loskomt van de wanden.
-
3
Voeg de zachte boter toe en kneed het deeg tot een elastische textuur.
-
4
Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen in de oven op 40 °C.
-
5
Ontlucht het deeg.
-
6
Vul de siliconen vormpjes voor een derde met behulp van een spuitzak.
-
7
Laat het deeg een tweede keer 30 minuten rijzen en laat het in de voorverwarmde oven bakken op 180 °C gedurende 30 minuten.
-
8
Ontvorm en laat afkoelen.
De dompelsiroop
-
1
Verwarm in een steelpan de koffie met de suiker en de cacao tot een glad mengsel.
-
2
Laat 5 minuten koken.
-
3
Voeg bij het verwarmen van de siroop de koffielikeur toe.
Afwerking
-
1
Verwarm de dompelsiroop en laat de baba's erin weken tot ze zacht worden.
-
2
Laat afkoelen.
-
3
Leg er vervolgens een bevroren rolletje vulling op.
-
4
Versier met een chocoladecirkel, een krul en bladgoud.
Tips en Tricks
-
1
Opgelet: de baba's moeten koud zijn en de siroop moet warm zijn om het dompelen goed te laten verlopen.
-
2
Let op bij het opkloppen van de vulling, want deze kan in een paar seconden van een vloeibare naar een vaste toestand overgaan.
Bron: RTL TVI
-
1
YouTube: recept op video