4 Baba02
4 Baba02

De melkchocoladevulling (de dag ervoor te bereiden)

  • 1

    Laat het gelatineblad weken in water.

  • 2

    Verwarm de room in een steelpan.

  • 3

    Haal van het vuur, voeg de chocolade en de gelatine toe. Mix.

  • 4

    Giet het mengsel in een recipiënt, bedek met folie tot tegen de room.

  • 5

    Zet ten minste 12 uur op een koele plaats.

  • 6

    Klop de vulling op zoals slagroom met behulp van een elektrische garde.

  • 7

    Giet de bereiding in siliconen vormpjes.

  • 8

    Zet ten minste 3 uur in de diepvriezer.

Het Babadeeg

  • 1

    Meng de bloem, de cacao, de gist, het zout en de suiker met de deeghaak.

  • 2

    Klop de eieren lichtjes op met de melk en voeg ze geleidelijk aan toe aan het mengsel. Kneed tot het deeg loskomt van de wanden.

  • 3

    Voeg de zachte boter toe en kneed het deeg tot een elastische textuur.

  • 4

    Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen in de oven op 40 °C.

  • 5

    Ontlucht het deeg.

  • 6

    Vul de siliconen vormpjes voor een derde met behulp van een spuitzak.

  • 7

    Laat het deeg een tweede keer 30 minuten rijzen en laat het in de voorverwarmde oven bakken op 180 °C gedurende 30 minuten.

  • 8

    Ontvorm en laat afkoelen.

De dompelsiroop

  • 1

    Verwarm in een steelpan de koffie met de suiker en de cacao tot een glad mengsel.

  • 2

    Laat 5 minuten koken.

  • 3

    Voeg bij het verwarmen van de siroop de koffielikeur toe.

Afwerking

  • 1

    Verwarm de dompelsiroop en laat de baba's erin weken tot ze zacht worden.

  • 2

    Laat afkoelen.

  • 3

    Leg er vervolgens een bevroren rolletje vulling op.

  • 4

    Versier met een chocoladecirkel, een krul en bladgoud.

Tips en Tricks

  • 1

    Opgelet: de baba's moeten koud zijn en de siroop moet warm zijn om het dompelen goed te laten verlopen.

  • 2

    Let op bij het opkloppen van de vulling, want deze kan in een paar seconden van een vloeibare naar een vaste toestand overgaan.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial