
Het babadeeg
-
1
Meng de bloem, de gist, het zout en de suiker met de deeghaak.
-
2
Klop de eieren lichtjes op met de melk en voeg ze geleidelijk aan toe aan het mengsel. Kneed tot het deeg loskomt van de wanden.
-
3
Voeg de zachte boter toe en kneed het deeg tot een elastische textuur.
-
4
Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen in de oven op 40 °C.
-
5
Ontlucht het deeg.
-
6
Vul de babavormpjes voor een derde met behulp van een spuitzak.
-
7
Laat het deeg een tweede keer 30 minuten rijzen en laat het in de voorverwarmde oven bakken op 180 °C gedurende 20 minuten.
-
8
Ontvorm en laat afkoelen.
De dompelsiroop
-
1
Verwarm de suiker en het water. Breng het geheel aan kook.
-
2
Voeg vervolgens de citroenschil, het citroensap, de passievruchtenpulp en de puree toe.
-
3
Filter het mengsel.
-
4
Verwarm het mengsel en voeg de rum toe alvorens de baba's erin te dompelen.
De mascarponeslagroom
-
1
Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.
-
2
Voeg vervolgens de room, de vanille en de fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.
Afwerking
-
1
Verwarm de dompelsiroop en laat de baba's erin weken tot ze zacht worden.
-
2
Schik de ananasjam in het midden.
-
3
Maak met behulp van een spuitzak een mooie slagroomrozet.
-
4
Versier naar eigen smaak.
Bron: RTL TVI
-
1
Youtube: recept op video