4 Baba Emilie02
4 Baba Emilie02

Het babadeeg

  • 1

    Meng de bloem, de gist, het zout en de suiker met de deeghaak.

  • 2

    Klop de eieren lichtjes op met de melk en voeg ze geleidelijk aan toe aan het mengsel. Kneed tot het deeg loskomt van de wanden.

  • 3

    Voeg de zachte boter toe en kneed het deeg tot een elastische textuur.

  • 4

    Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen in de oven op 40 °C.

  • 5

    Ontlucht het deeg.

  • 6

    Vul de babavormpjes voor een derde met behulp van een spuitzak.

  • 7

    Laat het deeg een tweede keer 30 minuten rijzen en laat het in de voorverwarmde oven bakken op 180 °C gedurende 20 minuten.

  • 8

    Ontvorm en laat afkoelen.

De dompelsiroop

  • 1

    Verwarm de suiker en het water. Breng het geheel aan kook.

  • 2

    Voeg vervolgens de citroenschil, het citroensap, de passievruchtenpulp en de puree toe.

  • 3

    Filter het mengsel.

  • 4

    Verwarm het mengsel en voeg de rum toe alvorens de baba's erin te dompelen.

De mascarponeslagroom

  • 1

    Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.

  • 2

    Voeg vervolgens de room, de vanille en de fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

Afwerking

  • 1

    Verwarm de dompelsiroop en laat de baba's erin weken tot ze zacht worden.

  • 2

    Schik de ananasjam in het midden.

  • 3

    Maak met behulp van een spuitzak een mooie slagroomrozet.

  • 4

    Versier naar eigen smaak.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial