4 Baba Emilie02
4 Baba Emilie02

Het babadeeg

  • 1 Meng de bloem, de gist, het zout en de suiker met de deeghaak.
  • 2 Klop de eieren lichtjes op met de melk en voeg ze geleidelijk aan toe aan het mengsel. Kneed tot het deeg loskomt van de wanden.
  • 3 Voeg de zachte boter toe en kneed het deeg tot een elastische textuur.
  • 4 Bedek met folie en laat 30 minuten rijzen in de oven op 40 °C.
  • 5 Ontlucht het deeg.
  • 6 Vul de babavormpjes voor een derde met behulp van een spuitzak.
  • 7 Laat het deeg een tweede keer 30 minuten rijzen en laat het in de voorverwarmde oven bakken op 180 °C gedurende 20 minuten.
  • 8 Ontvorm en laat afkoelen.

De dompelsiroop

  • 1 Verwarm de suiker en het water. Breng het geheel aan kook.
  • 2 Voeg vervolgens de citroenschil, het citroensap, de passievruchtenpulp en de puree toe.
  • 3 Filter het mengsel.
  • 4 Verwarm het mengsel en voeg de rum toe alvorens de baba's erin te dompelen.

De mascarponeslagroom

  • 1 Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.
  • 2 Voeg vervolgens de room, de vanille en de fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

Afwerking

  • 1 Verwarm de dompelsiroop en laat de baba's erin weken tot ze zacht worden.
  • 2 Schik de ananasjam in het midden.
  • 3 Maak met behulp van een spuitzak een mooie slagroomrozet.
  • 4 Versier naar eigen smaak.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial