Braambessengelei met Pec
-
1
Reinig ongeveer 1.500 gram rijpe braambessen zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.
-
2
Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
-
3
Weeg 800 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
-
4
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.
-
5
Laat het mengsel al roerend koken.
-
6
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 900 gram suiker toe.
-
7
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
-
8
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Braambessengelei met Pec Plus
-
1
Reinig ongeveer 1.250 gram rijpe braambessen zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.
-
2
Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.
-
3
Weeg 600 gram van dit sap af en doe in een kookpot.
-
4
Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.
-
5
Laat het mengsel al roerend koken.
-
6
Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.
-
7
Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.
-
8
Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.
Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?
Bij voorkeur met een deksel
- Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
- Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.
Met cellofaanpapier
- Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
- Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
- Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.