Web Braambessengelei
Web Braambessengelei

Braambessengelei met Pec

  • 1

    Reinig ongeveer 1.500 gram rijpe braambessen zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.

  • 2

    Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.

  • 3

    Weeg 800 gram van dit sap af en doe in een kookpot.

  • 4

    Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec in en meng.

  • 5

    Laat het mengsel al roerend koken.

  • 6

    Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 900 gram suiker toe.

  • 7

    Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.

  • 8

    Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Braambessengelei met Pec Plus

  • 1

    Reinig ongeveer 1.250 gram rijpe braambessen zorgvuldig, snij de steeltjes eraf en plet tot een vruchtenbrij.

  • 2

    Doe de vruchtenbrij in een neteldoek en pers krachtig uit.

  • 3

    Weeg 600 gram van dit sap af en doe in een kookpot.

  • 4

    Strooi er langzaam een zakje Imperial Pec Plus in en meng.

  • 5

    Laat het mengsel al roerend koken.

  • 6

    Voeg zodra het goed doorkookt langzaam 325 gram suiker toe.

  • 7

    Volg verder stipt de aangewezen kooktijd, voor gelei is dit 1/2 minuut.

  • 8

    Schuim af, vul de potjes onmiddellijk en sluit ze met cellofaan of met een deksel.

Hoe kan ik mijn potjes confituur afsluiten?

Bij voorkeur met een deksel

  • Sluit de potjes af met een deksel en laat ze ondersteboven afkoelen;
  • Bewaar de confituur op een droge, koele plaats.

Met cellofaanpapier

  • Maak het cellofaanpapier aan 1 zijde nat;
  • Leg het cellofaan met de natte kant naar boven op het confituurpotje en doe er een elastiekje rond;
  • Laat de potten volledig afkoelen, breng het etiket erop aan en zet ze op een droge, koele plaats.
Terug naar overzicht

Producten van Imperial