Voor de vulling
-
1
Maak de chocoladepudding en vanillepudding volgens de instructie op de verpakking en laat afkoelen.
Voor de brioche donuts
-
1
Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg vervolgens het zakje vanillesuiker en alle gist erdoor. Zet opzij tot de gist bubbels maakt.
-
2
Voeg in een kom de kristalsuiker samen met de eierdooiers, het ei, de gesmolten boter, de vanille extract, de rum, het zout en de zeste toe en meng onder elkaar.
-
3
Voeg de bloem toe aan een aparte kom en giet langzaam het gistmengsel bij de bloem. Giet vervolgens het eiermengsel bij het bloemmengsel en kneed gedurende enkele minuten met de deeghaak van de keukenmachine. Het deeg is klaar wanneer het loskomt van de randen.
-
4
Kneed vervolgens kort met jouw handen en leg de deegbal in een geoliede kom. Dek af met plasticfolie en laat een nachtje rijzen in de koelkast.
-
5
Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestuif met bloem en zet opzij. Bestuif het werkblad met bloem en leg het deeg hierop. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Weeg ieder stuk deeg om zeker te zijn van de gelijke verdeling.
-
6
Vorm van ieder stuk deeg een bal en leg op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen iedere bal deeg. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat gedurende 2 uur rijzen. Het volume van het deeg zal verdubbelen.
-
7
Verhit de olie in de friteuse tot 160 graden. Voeg 2 tot 4 ballen deeg per keer toe en bak 2 tot 3 minuten aan één zijde. Draai vervolgens de donuts om en bak nog eens 2 minuten, tot de donuts goudbruin zijn.
-
8
Rol de hele donuts door kristalsuiker en laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de afwerking
-
1
Voeg de pudding toe aan een spuitzak met een ronde effen punt.
-
2
Neem een appelboor en verwijder uit iedere donut wat deeg.
-
3
Spuit in de opening wat chocolade- of vanillepudding.