
Voor de dulce leche
-
1
Dompel het blikje gezoete gecondenseerde melk in koud water.
-
2
Laat zachtjes koken gedurende 4 uur.
Voor de Brusselse wafels
-
1
Meng de eierdooiers met de helft van de melk.
-
2
Voeg vervolgens de bloem, de rest van de melk, het zout, de vanille en de gesmolten boter toe.
-
3
Klop het eiwit stijf.
-
4
Voeg het eiwit aan het mengsel toe en meng voorzichtig met een spatel.
-
5
Vet de wafelvorm in en verwarm.
-
6
Vul de wafelvorm met deeg en laat 3 minuten bakken.
-
7
Zodra de wafels gebakken zijn, vervang je de plaat en zet je de grill op.
-
8
Bak de wafels in de grill gedurende 3 minuten.
Voor de geflambeerde bananen met rum
-
1
Schil de bananen en snijd ze in 4 stukken.
-
2
Laat de boter smelten in een koekenpan, voeg de bananen toe en bestrooi ze met suiker.
-
3
Laat ze enkele minuten bruin worden en draai ze om.
-
4
Verhit de rum in een steelpan, neem de pan van het vuur van zodra de rum het kookpunt heeft bereikt.
-
5
Giet de rum meteen over de bananen.
Voor de mascarponeslagroom
-
1
Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.
-
2
Voeg vervolgens de room, de vanille en het fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.
De afwerking
-
1
Snijd de wafels in driehoeken.
-
2
Bestrijk de wafels met een dun laagje dulce leche.
-
3
Leg de geflambeerde bananen erop en sluit de wafel met een tweede driehoek.
-
4
Spuit de slagroom op de zijkant van de driehoek.
Tip
-
1
Brusselse wafels worden zacht als ze afkoelen, je kan ze dus in de broodrooster doen om ze te verwarmen en weer knapperig te maken.