6 Gauffres Melanie02
6 Gauffres Melanie02

Voor de dulce leche

  • 1

    Dompel het blikje gezoete gecondenseerde melk in koud water.

  • 2

    Laat zachtjes koken gedurende 4 uur.

Voor de Brusselse wafels

  • 1

    Meng de eierdooiers met de helft van de melk.

  • 2

    Voeg vervolgens de bloem, de rest van de melk, het zout, de vanille en de gesmolten boter toe.

  • 3

    Klop het eiwit stijf.

  • 4

    Voeg het eiwit aan het mengsel toe en meng voorzichtig met een spatel.

  • 5

    Vet de wafelvorm in en verwarm.

  • 6

    Vul de wafelvorm met deeg en laat 3 minuten bakken.

  • 7

    Zodra de wafels gebakken zijn, vervang je de plaat en zet je de grill op.

  • 8

    Bak de wafels in de grill gedurende 3 minuten.

Voor de geflambeerde bananen met rum

  • 1

    Schil de bananen en snijd ze in 4 stukken.

  • 2

    Laat de boter smelten in een koekenpan, voeg de bananen toe en bestrooi ze met suiker.

  • 3

    Laat ze enkele minuten bruin worden en draai ze om.

  • 4

    Verhit de rum in een steelpan, neem de pan van het vuur van zodra de rum het kookpunt heeft bereikt.

  • 5

    Giet de rum meteen over de bananen.

Voor de mascarponeslagroom

  • 1

    Klop in de kom van een keukenrobot de mascarpone los.

  • 2

    Voeg vervolgens de room, de vanille en het fijne poedersuiker toe en klop op tot een stevige slagroom.

De afwerking

  • 1

    Snijd de wafels in driehoeken.

  • 2

    Bestrijk de wafels met een dun laagje dulce leche.

  • 3

    Leg de geflambeerde bananen erop en sluit de wafel met een tweede driehoek.

  • 4

    Spuit de slagroom op de zijkant van de driehoek.

Tip

  • 1

    Brusselse wafels worden zacht als ze afkoelen, je kan ze dus in de broodrooster doen om ze te verwarmen en weer knapperig te maken.

Bron: RTL TVI

Terug naar overzicht

Producten van Imperial