-
1
Was de abrikozen grondig, verwijder de pitten en snijd in stukken.
-
2
Meng 1 zakje Pec door de abrikozen en breng aan de kook.
-
3
Voeg langzaam 1 kg suiker toe van zodra het mengsel begint te koken.
-
4
Laat 1 minuut koken. Vul vervolgens de potjes tot aan de rand en maak ze meteen dicht met een deksel of een velletje cellofaan. Laat de abrikozenconfituur afkoelen.
-
5
Verwarm de oven op 200 graden.
-
6
Haal het bladerdeeg uit de verpakking maar laat het bakpapier zitten.
-
7
Snijd het vel bladerdeeg in een vierkant. Houd de restjes bij voor het raster.
-
8
Leg het stuk bakpapier met bladerdeeg op een bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg.
-
9
Bestrijk het deeg met de abrikozenconfituur. Blijf 1 cm van de rand.
-
10
Snijd de resten bladerdeeg in dunne repen en leg ze in een raster op de abrikozenconfituur. Plooi de randen naar binnen en druk aan.
-
11
Klop het eigeel los en meng met een scheutje water. Bestrijk met een borsteltje het raster en de randen in met het eigeel.
-
12
Bak de carré confituur in het midden van de oven gedurende 20 à 25 minuten.
-
13
Haal de carré confituur uit de oven en laat afkoelen op een rooster.